Mimik kullanmak kırışıklığa yol açıyor

Mimik kullanmak kırışıklığa yol açıyor
İlk kırışıklıkların yüzde mimik kullanmak suretiyle ile belirginleştiğini söyleyen Op. Dr. Ayşegül Sivri, güneşe maruz kalmak, sigara içmek, bazı ilaç kullanımlarında ve daha saymakla bitmeyen faktörler sayesinde kırışıklıkların oluştuğunu bildirdi

Yaşlandıkça daha çok belirginleşen ciltteki kırışıkları, yaşlanmanın dışında etkileyen ve tetikleyen faktörler hakkında Op. Dr. Ayeşegül Sivri önemli açıklamalar yaptı. İlk kırışıklıkların yüzde mimik kullanmak suretiyle ile belirginleştiğini söyleyen, çoğu kırışıklıkların daha çok güneşe maruz kalan bölgelerde görüldüğünü, bu bölgelerin ellerimiz, yüzümüz, boynumuz ve kollarımız olduğunu dile getiren Op. Dr. Ayşegül Sivri, kırışıklıkların derin ve yüzeysel olarak iki çeşit olduğunu belirtti. Yaşlanmadan ayrı olarak bazı faktörler var ki kırışıklık oluşumunu hızlandırdığını kaydeden Op. Dr. Ayşegül Sivri,  “Sigara düzenli içiciler de sigara cilt de kan dolaşımını azaltarak cilt hasarı yapar. Açık cilt rengi Bu kişiler güneşe çıktıklarında ciltlerinde koyu tenli kişilere göre daha çok hasar oluşur. Bu hasarda kırışıklık oluşumunu arttırır. Genetik faktörler Şayet sizin ailenizde bulunan kişilerin kırışıklıkları diğer insanlara göre daha erken başladıysa maalesef sizin de kırışıklıklarınız erken başlayacaktır diyebiliriz” değerlendirmesinde bulundu.
BAZI SAÇ MODELLERİ ETKİLİ
Sivri, “Bazı saç modelleri kişinin yüzünü olduğundan gölgeli göstererek kırışıklıklarını daha da fazla belirginleştirir. Kıyafetlerimiz; Çoğu zaman şapka kullanan ya da uzun kollu tercih eden kişilerde tercih etmeyenlere göre kırışıklıklar daha geç oluşmaktadır. İşimiz; Güneşe daha çok maruz kalan işlerde çalışanlarda kırışıklıkları daha çok olduğu gözlenmiş, bunlar arasında çiftçiler, gemiciler, solaryum çalışanları, golf oynayanlar ve daha birçok meslek sayılabilir. Yüz mimiklerimiz çok sık gülümseyen, kaşını çatan, şaşıran kimselerde kırışıklıklar daha erken oluşmaktadır. Bunu önlemek için spikerler gibi daha ifadesiz olmak gerekmektedir. Bu mimikler gençken ve cildimiz elastik iken yapıldığında kırışıklık oluşup eski haline gelmektedir, fakat yaşlandığımızda daha az fleksible cildimiz oluştuğu için maalesef oluşan kırışıklık eski haline dönmez ve kalıcı kırışıklık oluşmuştur” dedi.