Türkmenlerin tek dayanağı Türkiye

Türkmenlerin tek dayanağı Türkiye
Irak ve Suriye’de yaşayan Türkmenlere Türkiye’nin sahip çıkmasını isteyen Türk Boyları Konfederasyonu Genel Başkanı Durhasan Koca, “Çünkü o insanların Türkiye’den başka dayanakları yok” dedi.

Haber: Bünyamin Öztürk

TÜRK Boyları Konfederasyonu Genel Başkanı Durhasan Koca, “Irak ve Suriye’de Türkmenlerimizin acısını hissetmememiz mümkün değil. Gönül ister ki, Türkiye’yi yönetenler bir an önce bu soydaşlarımıza sahip çıksın” dedi. Durhasan Koca ve Ankara Yörükler Türkmenler Kültür Derneği Genel Başkanı Dr. Nesrin Günel İçay, YENİÇAĞ gazetesinin Ankara bürosunu ziyaret etti. Türk Boyları Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri’nin de katıldığı ziyarette Genel Başkan Durhasan Koca, Türk Dünyası’nda yaşananlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Koca şunları kaydetti:  “Maalesef Türk Dünyası ve İslam coğrafyası kan revan içinde. Geçtiğimiz günlerde bir dizi etkinlik kapsamında Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhamedov’un davetlisi olarak Türkiye’yi temsilen Türkmenistan’a gittim. Organizasyonda 41 ülkeden delege vardı. Hepsinin Türkiye Cumhuriyeti deyince gözleri ışıldıyordu. Oradaki insanların yüzde 90’ı da Türkiye’yi görmediğini belirtti. Sovyet Rusya’dan bir profesör, ‘Ben bu zamana kadar göremedim, bundan sonra da göremem. Ama ne olur gidince benim adıma o toprağı bir öp’ dedi. Çünkü ‘Türkiye Cumhuriyeti yaşadığı sürece bizim sırtımız yere gelmez’ diyorlar. Bunlar bizi gururlandırdı. Ama diyemiyoruz tabii şu anda ülkeyi yönetenler farklı düşünüyor.” Suriye, Irak ve Doğu Türkistan’da Türklere yapılan saldırılara değinen Koca, “Soydaşlarımıza yapılan mezalimden dolayı hepimiz çok üzgünüz” diye konuştu. 

Başka dayanakları yok
Durhasan Koca, Türk Dünyası’na liderlik yapması gereken kişilerin bu konulara eğilmesi gerektiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:  “Eğer biz dilde ve fikirde birlik olmazsak Hıristiyan dünyası bunun acısını haçlı zihniyeti ile çıkaracak demektir. Irak ve Suriye’de Türkmenlerimizin acısını hissetmememiz mümkün değil. Gönül ister ki, Türkiye’yi yönetenler bir an önce bu soydaşlarımıza sahip çıksınlar. Çünkü o insanların başka dayanakları yok. Türkiye, Türkmenlere sahip çıkmak zorunda. Orada yaşayan Kürt ve Arap kökenlilere emperyalist ülkelerin hepsi sahip çıkıyor. Bir tek Türkmenlerin sahip çıkanı yok. Bunu biz Türk Boyları Konfederasyonu olarak defalarca her platformda vurguladık.  Bir de bunun dışında Doğu Türkistan’da soydaşlarımız her gün katlediliyor. Ama bunlara dünya sadece seyirci kalıyor. Temenni ederiz ki, oradaki Uygur Türklerimiz de bağımsızlıklarını kazanır. Neden Avrupa Birliği oluyor da bir Türk Birliği olmasın. Bu hepimizin özlemidir.”