Minik Şirin tedavisi için yardım bekliyor

Minik Şirin tedavisi için yardım bekliyor
Suriye’de yaşanan iç savaş sebebiyle İdlib’den kaçarak Türkiye’ye sığınan el-Şiles ailesinin 4 yaşındaki kızları Şirin'e, cam kemik hastalığı teşhisi konuldu. Şirin'in tedavisi için oturdukları Hatay ile Adana arasında gidip gelmek zorunda kaldıklarını ifade eden aile, durumlarının iyi olmadığını belirterek yardım çağrısında bulundu.

Suriye''nin İdlib''de yaşayan 3 çocuk sahibi Enes ve hamile eşi Fadya el-Şileş, 4 buçuk yıl önce evlerinin bombalanması üzerine bölgeden kaçarak Türkiye’ye sığındı. Aile Hatay''ın Reyhanlı ilçesine yerleşti. Burada, ailenin Şirin adını verdikleri kız çocukları doğdu. Aile, bebeklerinin 8 aylıkken ağrılı bir hastalığa yakalanması sebebiyle Hatay Devlet Hastanesi’ne başvurdu. Bazı kemiklerinin kırıldığı öğrenilen minik Şirin''e ‘cam kemik veya cam bebek hastalığı’ olarak bilinen ‘osteogenesis imperfecta’ teşhisi konuldu.

''AMELİYAT OLMASI GEREKİYOR''

Tedavi sürecinin devamında Adana’daki Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’ne sevk edilen Şirin’in ailesi, Hatay''dan Adana''ya gidip gelmeye başladı. Geçici işlerde çalıştığını ve ekonomik durumlarının iyi olmadığını ifade eden Enes el-Şileş, yol ve ilaç masraflarını karşılamakta zorlandığını belirtti. Kızının ameliyat olması gerektiğini söyleyen el-Şileş, Şirin''in tedavisi için yardın çağrısında bulundu.

Kızlarının hastalığını öğrendiklerinde yıkıldıklarını ifade eden anne Fadya el-Şileş, şöyle konuştu:

''''Doğumdan bu yana kızımın kemikleri kendi kendine kırılıyor. Şu anda tedavisi sürüyor ancak bizim sürekli Adana''ya gidip, geri dönecek imkanımız yok. Ameliyat olması da gerekiyor. Bu süreçte hayırseverlerden bize destek olmalarını, tedavi konusunda yardımcı olmalarını istiyoruz.''''

''YARDIM BEKLİYORUZ''

Savaştan kaçarak İdlib''den Türkiye''ye geldiklerinde eşinin zor ve yorucu bir hamilelik süreci geçirdiğini, çocuğunun hastalığı sebebiyle zor bir süreç yaşadıklarını söyleyen Enes el-Şileş, ''''Doğumundan bir süre sonra kızımın kemikleri kırılmaya başladı. Hastanede bir dizi tedavinin ardından cam kemik hastası olduğunu öğrendik. İlaç tedavisi gördü ancak tedavisi için Adana''ya gidip gelmemiz gerekiyor. Gündelik işlerde çalışarak geçinmeye çalışıyoruz. Ekonomik gücümüz yok. Hayırseverlerden yardım bekliyoruz dedi.'''' ifadelerini kullandı.