Mino Raiola kimdir? İşte Mino Raiola'nın transfer krallığı: Topa vurmadan servet kazanan adam

Mino Raiola kimdir? İşte Mino Raiola'nın transfer krallığı: Topa vurmadan servet kazanan adam
Zlatan Ibrahimovic başta olmak üzere Paul Pogba, Haaland ve Balotelli gibi yıldız oyuncuların menajerliğini yapan Mino Raiola hayatını kaybetti iddiaları yalanlandı. Peki, Mino Raiola kimdir?

Dünya futbolu yasta. Zlatan Ibrahimovic, Paul Pogba, Haaland ve Mario Balotelli''nin de menajerliğini yürüten dünyaca ünlü isimlerden Mino Raiola yaşamını yitirdiği iddiaları gündeme bomba gibi düştü. İtalyan gazeteci Tancredi Palmeri tarafından verilen acı haberde Raiola''nın hastalık nedeniyle hayatını kaybettiğini iddia etti.

Mino Raiola Kimdir?

45 yaşındaki Raiola, İtalya’nın Agri şehrinde dünyaya geldi. Küçük bir çocukken ailesiyle birlikte Hollanda’ya, Haarlem şehrine göç eden Raiola, futboldaki en etkişi kişilerden biri olma yolundaki ilk adımları da burada attı.

Raiola, şehrinin yerel takımında orta karar yetenekte bir oyuncu olarak futbola adımını attı. Ancak henüz 18 yaşındayken futbola veda etti. Hukuk eğitimine başlasa da futbol tutkusundan vazgeçmedi. Haarlem genç takımının yönetimine seçildi.

Daha o yaştayken bile Raiola hiç durmadan konuşurdu ve lokanta işleten babası dışında hiçbir otoriteye itaat etmezdi.

Raiola, arabuluculuk yeteneklerini komisyoncu olarak çalıştığı bir Hollanda şirketinde geliştirdi. İtalya ile ticari çıkarları olan bu şirket sayesinde, Hollanda''daki oyuncu birliği ile anlaşan Raiola ülkedeki bütün futbolcularının İtalya üzerindeki temsil haklarını elde etti.

Erling Haaland – 2020’de Salzburg’dan Dortmund’a 20 milyon Euro

Matthijs de Ligt – 2019’da Ajax’tan Juventus’a 85.50 milyon Euro

Gianluigi Donnarumma – 2021’de Milan’dan PSG’ye bedelsiz

Paul Pogba – 2016’da Juventus’tan Manchester United’a 105 milyon Euro

Marco Verratti – 2012’de Pescara’dan PSG’ye 12 milyon Euro

İlgili Haberler