Miroğlu: "HDP'nin yarısı 'evet' diyecek"

Miroğlu: "HDP'nin yarısı 'evet' diyecek"
AKP Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu başkanlık referandumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Miroğlu, HDP tabanının yarısından fazlasının “Evet” diyeceğini belirtti.

AKP Mardin milletvekili Orhan Miroğlu, "5 milyona yakın son durumda HDP’nin oyu var. Bu oyların öneli bir kısmının, yarısından fazlasının evet oyu olarak sandığa yansıyacağı kanaatindeyim. Kürt vatandaşlarımız değişime kapalı bir kitle oluşturmuyorlar. Tarihi değişim dönemlerinde, Kurtuluş savaşımız dahil hep olumlu ve destekleyici bir tavrın içinde oldu Kürt halkı." dedi.

"HDP SEÇMENİ ERDOĞAN'A GÜVENİYOR"

Milliyet'ten Önder Yılmaz'a konuşan Miroğlu, " HDP ve PKK cephesinden gelen saldırılara rağmen, HDP’ye oy veren kitlenin içinde bile ‘bu meseleler nasıl çözülebilir’ sorusuna cevap konusunda yüzde 65 oyla hâlâ Recep Tayyip Erdoğan önde duruyor. Yüzde 25 civarında, ‘Demirtaş bu meseleyi çözer’ deniyordu. 60’lı 70’li yıllardaki inkâr sürecinden bugüne gelindiğinde izlenen politikaların boşa çıkması, sancılı dönemlerin yaşanmasına rağmen ilk defa bir lidere karşı o lideri siyasi manada desteklemeyen insanların bile güven duyması söz konusu." dedi.

İlgili Haberler