Mısır, Hamas'ı terör örgütü ilan etti

Mısır, Hamas'ı  terör örgütü ilan etti
Gazze'yi kontrol eden Hamas'tan Mısır mahkemesinin hükmüne ilişkin jet yanıt geldi.

Hamas kararı hayret verici ve tehlikeli olarak nitelendirdi 
 
Mısır'ın başkenti Kahire'de bir mahkeme, Gazze Şeridi'ni kontrol eden Filistinli direniş hareketi Hamas'ın terör örgütü olduğuna hükmetti. Mısır'da iki avukat, Hamas'ın terör
örgütleri listesine alınması talebiyle dava açmıştı. Kahire Acil İşler Mahkemesi, geçtiğimiz yıl içinde Hamas'ın Mısır'daki faaliyetlerinin yasaklanmasına ve ülkede bulunan merkezlerinin kapatılmasına karar vermişti. Mısır, şubat ayının başında da ülkede düzenlenen silahlı saldırılarda parmağı olduğu iddiasıyla Hamas'ın silahlı kanadı İzzettin el-Kassam Tugayları'nı terörst ilan etmişti. Hamas'tan Mısır mahkemesinin hükmüne ilişkin jet yanıt geldi. Hamas hareketi kararı "hayret verici" ve "tehlikeli" olarak nitelendirdi. 

Müslüman Kardeşler
Mısır'da, kamuoyunda "Rehberlik bürosu olayları" olarak bilinen davada, Müslüman Kardeşler Teşkilatı (MK) yetkilisi 4 kişiye idam, MK Başkanı Bedii ve 3 yardımcısının da bulunduğu 14 kişiye 25'er yıl hapis cezası verildiği belirtildi. Kahire Ceza Mahkemesinde görülen davada MK yetkililerinden, tutuklu bulunan Mustafa el-Beşlavi ve Abdurrahim Muhammed ile gıyabında yargılanan Atıf el-Semeri ve Muhammed el-Beşlavi'ye idam cezası verildi. Yargı kaynakları, verilen kararların nihai olmadığını ve temyiz yolunun açık olduğunu belirtti. Sanıklar, 2013'teki yönetim karşıtı gösteriler sırasında MK Genel Merkezi önünde 9 kişinin ölümü ve 91 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan olaylarda öldürmeye teşvik, ruhsatsız silah bulundurma, silahlı gruplara katılmakla suçlanıyor. Mısır yasalarına göre, idam dosyaları karara bağlanmadan önce müftüye sevk ediliyor. Müftünün görüşü alındıktan sonra dosya mahkemeye iade ediliyor. Ardından mahkeme nihai kararını veriyor.