Mısır'ın Türkiye'ye vereceği cevabı canlı yayında açıkladı. İş hiç gündüz açıklandığı gibi değil. Tülin Daloğlu KRT'de Zafer Arapkirli'ye anlattı

Mısır'ın Türkiye'ye vereceği cevabı canlı yayında açıkladı. İş hiç gündüz açıklandığı gibi değil. Tülin Daloğlu KRT'de Zafer Arapkirli'ye anlattı
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugün gerçekleştirdiği açıklamada, Mısır ile diplomatik temasların başladığını ve ön koşulsuz görüşüldüğünü açıkladı. KRT TV’de Zafer Arapkirli ile ana habere bağlanan gazeteci Tülin Daloğlu ise Mısır’ın konu ile ilgili ağır bir Arapça metin yazdığını ve Türk kamuoyunun ilişkiler hakkında yanıltıldığını söyledi.

Mısır'ın Türkiye'ye vereceği cevabı canlı yayında açıkladı. İş hiç gündüz açıklandığı gibi değil. Tülin Daloğlu KRT'de Zafer Ara

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugün öğlen saatlerinde Mısır ile ilişkiler hakkında gerçekleştirdiği açıklamada, Türkiye ile Mısır arasındaki diplomatik temasların başladığını ve görüşmelerin ön koşulsuz gerçekleştiğini söyledi.

Bakan Çavuşoğlu, “Herhangi bir ön koşul Mısırlılardan da gelmedi bizden de herhangi bir ön koşul şu anda gitmedi. Bir ön koşul yok ama yıllarca bağlar kopuk olunca, bir günde hiçbir şey olmamış gibi hareket etmek de o kadar kolay olmuyor” dedi.

Önümüzdeki günlerde de görüşmelerin olacağını söyleyen Çavuşoğlu, “Yol haritası çerçevesinde görüşmeler devam ediyor. Önümüzdeki günlerde yine diplomatlar düzeyinde de görüşmeler olacak, istihbarat düzeyindeki görüşmelere ilaveten” diye konuştu.

MISIR’DAN AĞIR YANIT İDDİASI

Yaşanan sıcak gelişmelere göre Zafer Arapkirli ile KRT Ana Haber Bülteni’ne bağlanan gazeteci Tülin Daloğlu, KRT’nin çarpıcı bilgilere ulaştığını ve Mısır Devleti’nin Bakan Çavuşoğlu’nun açıklamaları hakkında ağır bir karşı metin hazırladığını, bu metni de yayınlayacağını söyledi.

Gazeteci Tülin Daloğlu’nun KRT TV ekranlarında verdiği bilgilerin bir kısmı ise şu şekilde:

“Evet bugün gündüz saatlerinde Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye ile Mısır arasında diplomatik temaslar başladı açıklaması yapmıştı. Bu açıklamaların ardından Mısır kaynakları, Mısır Dışişleri Bakanlığı tarafından yayınlanmaya hazırlanan metni KRT’ye önden aktardılar. Metnin başlığı şu şekilde: Diplomatik görüşmelerin başlaması ile ilgili tüm Türk açıklamalarına cevaben.

Şimdi metni okuduğumuz zaman, birkaç bulgu var. Birkaç bulgunun en önde geleni İçişlerimize karışmayın, egemenlik haklarımıza saygı gösterin, uluslararası normlarda, hukuki ve diplomatik ilkelere riayet gösterin.

“OLGUNLAŞMAMIŞ BİR DURUM AKTARILDI”

Diplomatik açıdan da baktığınızda son derece ağır bir metin var karşımızda. Arkadaki diplomasinin de tıkandığını söyleyebiliriz. Çünkü Ankara erken konuştu, bunu erkenden ifşa ederek tüm diyalogları kapattı demeye getiriyor. Türk kamuoyuna olgunlaşmamış bir şeyin, oldu bitti gibi açıklanmasından dolayı rahatsızlıklarını dile getiriyorlar. Eksik olan büyükelçilik seviyesinde temsiliyet. Onun haricinde diplomatik ilişkiler devam ediyor. Bunları yanıltarak kamuoyuna yanıt vermek, Mısır tarafından üzücü diyorlar. 

İlgili Haberler