MİT Genelkurmay ve savcılar beni sorgulasın. Bildiklerimi belgeleriyle vereceğim. 15 Temmuz'dan 4 ay önce darbe olacağını bilen isimden flaş çıkış

MİT Genelkurmay ve savcılar beni sorgulasın. Bildiklerimi belgeleriyle vereceğim. 15 Temmuz'dan 4 ay önce darbe olacağını bilen isimden flaş çıkış
Nurettin Veren, katıldığı televizyon programında, MİT, Genelkurmay ve savcılara çağrıda bulundu. “Bu programdan sonra MİT, Genelkurmay ve savcılar beni sorgulasın, benden bilgi ve belge istesinler. Bildiklerimi belgeleriyle vereceğim."

Bir dönem FETÖ elebaşısı Fethullah Gülen'in en yakınındaki isimlerden biri olan Nurettin Veren, katıldığı televizyon programında MİT, Genelkurmay ve savcılara çağrıda bulundu.

KRT'de canlı yayında konuşan eski Yeniakit yazarı Veren, "2007'de Genelkurmay'da FETÖ'nün darbe yapacağı yönünde ifade verdim. 200'e yakın hayalet imamın ismini ve resmini verdim. Bu programdan sonra MİT, Genelkurmay ve savcılar beni sorgulasın, benden bilgi ve belge istesinler. Bildiklerimi belgeleriyle vereceğim" diye konuştu.

tef.jpg

FETÖ'YÜ CIA İLE ORTAKLIK YAPMAKLA SUÇLAMIŞTI

2005 yılında Fethullah Gülen'i CIA ile ortaklık etmekle ve Türkiye'nin aleyhinde çeşitli faaliyetlerde bulunmakla suçlayan Veren'in, ABD'nin Truva Atı Fethullah Gülen hareketi-Kuşatma adında bir kitabı da bulunuyor.

NURETTİN VEREN KİMDİR?

Fethullah Gülen'in bir dönem en yakınındaki isimlerden biri olan Veren, 2005 yılında Fethullah Gülen'i CIA ile ortaklık etmekle ve Türkiye'nin aleyhinde çeşitli faaliyetlerde bulunmakla ifşa etti. Bu iddialarından sonra kamuoyunda tanınmış ve 1 Kasım 2005 tarihinde İşçi Partisi İstanbul il başkanlığındaki törende Doğu Perinçek'in de bulunduğu bir törenle partiye katıldığı basına yansıdı. Ancak 2016 yılında çeşitli yerlerde herhangi bir partiye üye olmadığını ifade etmiştir.

FETÖ lideri Fethullah Gülen'le 1966 yılında İzmir'deki bir camide tanıştı. Topluluk içinde üst düzey görevlerde bulundu. Ayrıca örgüte yakınlığı ile bilinen Zaman gazetesi ve Samanyolu TV’de çalıştığını, Zaman gazetesinde bir dönem genel müdür yardımcılığı görevinde bulunduğunu söylemiştir.
Bu nedenle, bazı basın ve yayın organlarında Fethullah Gülen'in sağ kolu olarak nitelendirilmiştir. Bu iddialar Fethullahcılar tarafından yalanlanmış, bir dönem Zaman gazetesinde çalıştığı ve daha sonra işine son verildiği söylenmiştir.
Ancak, Nurettin Veren’in açıklamaları sade insanın bilebileceği türden açıklamalar değildir…

Nurettin Veren son olarak 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminden 4 ay önce darbe olacağını yazmıştı.