MİT, PKK'nın sözde sorumlusunu etkisiz hale getirdi

MİT, PKK'nın sözde sorumlusunu etkisiz hale getirdi
Terör örgütü PKK’nın sözde Irak istihbarat sorumlusu, MİT tarafından yürütülen operasyon ile etkisiz hale getirildi.

Terör örgütü PKK'nın Irak'taki sözde istihbarat sorumlusu Hasan kod adlı Celal Kaya, Irak’ın Sülaymaniye kırsalında Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) operasyonu ile etkisiz hale getirildi.

Irak'ın Erbil şehrinde, 17 Temmuz 2019'da Türk Diplomat Osman Köse'nin şehit edildiği eylemin de azmettiricisi olan Hasan kod adlı Celal Kaya, uzun zamandır Irak'ın kuzeyinde faaliyet gösteriyordu.

TERÖR EYLEMLERİNİN PLANLANMASINI YÜRÜTÜYORDU

Geçmiş dönemde örgütün yurtiçinde ve yurt dışında yürüttüğü eylem ve katılım faaliyetlerini bizzat organize eden, terör örgütü PKK'nın istihbarat yapılanmasında sorumlu seviyede faaliyet gösteren Kaya'nın liderlik ettiği şebeke, Irak'ın kuzeyinde harekat yapan Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarına, PKK tarafından yapılacak eylemler öncesi istihbarat toplanması, Türk kamu görevlilerinin alıkonulmasına yönelik terör eylemlerinin planlanmasını yürütüyordu.

Terör örgütü PKK'nın üst düzey isimlerini, kurduğu yerel istihbarat ağı ile takip eden MİT, saha ajanları vasıtasıyla örgüt mensuplarının gizlilik içerisinde hareket ettiğini tespit etti.

BİRBİRİNDEN HABERSİZ ‘İSTİHBARAT ŞEBEKELERİ' KULLANILDI

Sahadaki kaynaklarını belirli aralıklarla bölgeye sevk eden ve Kaya'ya dair istihbarat elde eden MİT, dikkat çekmemek adına bölgede bulunan ekibini de sık sık değiştirdi. Bu meyanda kimi zaman bilinen istihbarat tekniklerinin de ötesine geçilerek, birbirinden tamamen habersiz “istihbarat şebekeleri” kullanıldı ve Kaya'nın faaliyetleri adım adım takip edildi.

CELAL KAYA BÖYLE ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Uzun süre boyunca yerel istihbarat ağındaki ajanların kullanılmasıyla yeri ve konumu tespit edilen Hasan kod adlı Celal Kaya, özellikle MİT'in nitelikli insan kaynaklarının efektif kullanılması sonucu an be an takip edilerek operasyon için uygun şartların oluşması beklendi.

Örgütün istihbarat ağına ağır bir darbe indirmek amacıyla en uygun olan zamanda MİT'in düğmeye basması ile operasyon başarı ile tamamlandı. Celal Kaya etkisiz hale getirildi. (İHA)