MİT'in verdiği FETÖ'cü listesindeki vekil ortaya çıktı

MİT'in verdiği FETÖ'cü listesindeki vekil ortaya çıktı
MİT'in Alman dış istihbaratına verdiği "FETÖ'cü listesi"ndeki Alman vekilin Michelle Müntefering olduğu ortaya çıktı.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan’ın şubat ayındaki Münih Güvenlik Konferansı sırasında Alman dış istihbarat servisi BND’nin Başkanı Bruno Kahl’e ileterek destek istediği listenin ayrıntılarıyla ilgili yeni bilgiler gelmeye devam ediyor.

Sözcü'nün haberine göre, FETÖ yapılanmasıyla ilişkili olduğu düşünülen 300 kişi ve 200 kuruluştan oluşan listede Alman Federal Meclisi’nin Sosyal Demokrat Partili (SPD) milletvekili Michelle Müntefering’in adının yer aldığı ortaya çıktı. Federal Meclis milletvekili Müntefering’in Pazartesi günü Federal Emniyet Teşkilatı tarafından konuyla ilgili bilgilendirildiği bildirildi.

Süddeutsche Zeitung ile kamu yayıncılık kuruluşları NDR ve WDR’in ortak araştırma ağının ulaştığı bilgiye göre MİT’in listesinde Sosyal Demokrat Parti’den (SPD) Federal Meclis milletvekili Michelle Müntefering ile Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU) partili bir Berlin eyalet parlamentosu kadın milletvekilinin adı yer alıyor. İki milletvekilinin isminin de MİT’in dosyasındaki 10 numaralı tabelada ‘Gülen hareketiyle iyi ilişkiler içindeki güç merkezleri ve sivil toplum kuruluşları’ başlığı altında geçtiği kaydediliyor.

O VEKİL KONUŞTU: SINIR AŞILDI

Listede adı geçen Alman milletvekili Michelle Müntefering konuyla ilgili olarak açıklama yaptı. Deutsche Welle Türkçe’nin haberine göre, Müntefering, MİT’in BND’ye verdiği listede adının geçmesini, “belirgin biçimde sınırın aşılması” şeklinde yorumladı.

Alman-Türk Parlamenterler Grubu Başkanı olarak yurtiçi ve yurtdışında en farklı ve en zorlu müzakere partnerleriyle diyalog kurulması ve açık ve net ifadeler kullanılmasından yana olduğunu belirten Müntefering, “Ancak böylesine bir tutumla yeniden ve açık bir biçimde sınır aşıldı” dedi.

Sosyal Demokrat Parti Meclis Grup Başkanı Thomas Oppermann da Michelle Müntefering’in MİT’in BND’ye verdiği listede adının bulunmasını sert bir dille kınadı. Başbakan Angela Merkel’dan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yönelik sert bir açıklama yapmasını isteyen Oppermann, “Başbakan Merkel’in bu konuda açık ve net konuşmasını bekliyorum” dedi. Oppermann Türk hükümetinin MİT’in casusluk faaliyetine derhal son vermesini sağlamak zorunda olduğunu vurguladı.

Müntefering’in adının böyle bir listede bulunmasının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Oppermann, “Türk hükümetinin Almanya ile ilişkilerin kötüleşmesi için böylesine radikal bir biçimde çalışması beni şaşırtıyor. Erdoğan bizim kabul edebileceğimizin çok üstüne çıkıyor. Almanya ile partner olmaya hiçbir biçimde alaka göstermiyor görünüyor” dedi.

ŞUBAT’TA TÜRKİYE’Yİ ZİYARET ETMİŞTİ

Müntefering’in Pazartesi günü Alman Federal Emniyet Teşkilatı tarafından konuyla ilgili bilgilendirildiği bildirildi.

Federal Meclis Dış İlişkiler Komisyonu üyesi Müntefering, aynı zamanda Alman-Türk Parlamenterler Grubu Başkanlığı görevini yürütüyor. Müntefering en son Şubat ayında Alman meclisinden milletvekilleriyle birlikte Türkiye’yi ziyaret etmişti.

TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın geçen Şubat’ta, Müntefering başkanlığındaki heyeti kabul etmişti. Divan Salonu’ndaki kabulde Aydın, Müntefering’e kahve fincan seti hediye ederken, Müntefering de Aydın’a Alman Federal Meclis binasının camdan minyatürünü sunmuştu.

MİT'in Münih Güvenlik Zirvesi sırasında BND'ye Almanya'da faaliyette bulunan FETÖ üyeleri ve FETÖ'ye bağlı okul ile vakıfların listesinin verdiği yönündeki iddialar üzerine, geçen Salı günü Almanya’da Federal Savcılık soruşturma başlatmıştı.

İlgili Haberler