MİT’ten Suriye’de nokta terör operasyonu. Etkisiz hale getirildi

MİT’ten Suriye’de nokta terör operasyonu. Etkisiz hale getirildi
Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından düzenlenen operasyon sonucunda, YPG/YPJ terör örgütünün sözde sorumlusu etkisiz hale getirildi.

Millî İstihbarat Teşkilatı, terör örgütü YPG/YPJ’nin sözde sorumlularından biri olan Suriye uyruklu Emine Seyid Ahmed’i Kamışlı'da etkisiz hale getirdi.

Emine Seyid Ahmed, Türk güvenlik güçlerine yönelik eylemlerin planlayıcısı olarak biliniyordu. Terör eylemlerine katıldığı da belirlenen Ahmed, MİT’in listesinde yer alıyordu. “Azadi Derik” kod isimli Emine Seyid Ahmed hakkında istihbarat sonrasında, MİT, operasyon için düğmeye bastı. Faaliyetleri kontrol altında tutulan Ahmed, nokta operasyonla etkisiz hale getirildi.

ekran-goruntusu-2024-02-27-095521.png

Emine Seyid Ahmed, terör örgütünün içinde füze temini ve kullanımından sorumluydu. Aynı zamanda, Tel Rıfat’tan Zeytin Dalı Harekatı bölgesindeki güvenlik güçlerine yönelik füze saldırılarının talimatını veren sorumlulardan da olan teröristin, talimatını verdiği eylemler sonucunda Kilis’te sivil vatandaşlar hedef alınmıştı.
Terörist Emine Seyid Ahmed, örgüte 2011 yıllında dahil oldu ve Irak'taki kamplarda silahlı ve ideolojik eğitim aldı. Örgütsel eğitimlerin ardından Irak’ta faaliyet yürütmeye başlayan Ahmed, daha sonra Suriye’ye geçti. Suriye’de bulunduğu 2018 yılında Zeytin Dalı Harekatı sırasında Türk güvenlik güçlerine karşı çatışmalara katıldı.

Münbiç, Rakka, Tel Abyad ve Ayn El Arab şehirlerinin bulunduğu bölgenin Sağlık
Komitesi sözde sorumluları arasında yer alan Ahmed, Suriyeli çocuk ve gençlerin örgüte kazandırılmasında sözde sorumlu seviyede rol aldı.

65dd88871a3d381f9acbdda8.webp

aw150279-03.jpg

aw150279-02.jpg

thumbs-b-c-d6f6b9884e9fcd0d491338897acd4586.jpg