Mizahın usta ismi Emre Ulaş’tan yurtsuz kalan öğrencilere büyük destek

Mizahın usta ismi Emre Ulaş’tan yurtsuz kalan öğrencilere büyük destek
Usta karikatürist Emre Ulaş, üniversitelerin açılmasıyla birlikte patlayan yurt krizini işledi.

Yeniçağ gazetesinin ödüllü karikatüristi Emre Ulaş, öğrencilerin barınma sorununu gündeme getirdi.

Ulaş, Cilalı Taş Devri köşesinde “AKP 1 milyondan fazla üniversitelinin barınma sorununa duyarsız” başlığını atarak, iktidarın yurt sorununu görmezden gelmesini eleştirdi.

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü (KYK) kontenjanlarının yetersiz olmasını, kiraların fahiş fiyatlara çıkmasını ve bunu protesto etmek için sokaklarda kalan öğrencilere müdahale edildiğini hatırlatan Ulaş’ın karikatürü büyük beğeni topladı.

Karikatürde öğrencinin sırtındaki çantanın son sahnede seçim sandığına dönüşmesi detayı ise dikkat çekti.

NE OLMUŞTU?

Üniversitelerin açılmasıyla birlikte patlayan yurt sorunu, yüksek kiralar nedeniyle öğrencilerin kalacak ev bulamamaları tartışmaları da beraberinde getirmişti.

Öğrencilerin çeşitli cemaat yurtlarına mecbur bırakılması başta ebeveynler olmak üzere birçok kişinin tepkisine neden olmuştu.

ERDOĞAN: ABARTILACAK BİR ŞEY YOK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ziyareti öncesi gerçekleştirdiği basın toplantısında öğrencilerin fahiş kiralar ve yurt yetersizliği gibi sorunlarını ‘abartılı’ bulmuştu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun “20 yıldır yurt sorununu çözemediler. 1 yıl içinde yurt sorununu çözmezsem siyaseti bırakacağım” sözlerine de yanıt veren Erdoğan; “Öyle bir yalan atıyor ki, bir sene içerisinde Türkiye’de bu sorunu bitirecekmiş. Ya zaten böyle abartılacak bir sorun yok ki. Ne abartıyorsun? Bunların yalanlarına inanmak mümkün değil. Kaldı ki, üniversite öğrencileri ile ilgili konuşurken; biz göreve geldik, üniversite öğrencilerinin aldığı burs 45 liracıktı. Elinize, dilinize dursun ya… Şu anda bunlar 650 liraya çıktı. Ama bunlar bunu görmek istemiyorlar ve göremeyecekler de” ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler