Ak Parti, Y-CHP MHP... BDP-PKK ile hangisi kanka?!

Seçimler yaklaştı liderler dilin kemiğini iyice kırıyorlar!.. Ortaya atılan hipotezlere bakıp hüküm vermek bizi aşıyor!.. Mesela bu PKK uzantısı BDP ile “derin ilişki” içerisinde olan “öteki parti” hangisi!!?
Türk siyasetinde PKK-BDP, iyi malzeme!.. Siyasetin neresine dalarsan dal, BDP ile kafa kafaya geliyorsun.. Doğrusu şu ki “İmralı” , sandığın bir kenarına mührünü vurmuş durumda.. Apo, artık her seçimde arkadan dolanıp puanı kapıyor.. Baraj altı yapısı ile baraj maraj dinlemeden oyun kuruyor...
Buna fırsat tanıyan ne?!
AB korkusundan bacakları titreyen teslimiyetçi sistem efendileri!.. “Saltanatıma dokunulmasın da bir derebeylik de oluversin!!” anlayışı..
Bu çerçevede yürünen siyasi yolda madem PKK-BDP penceresi iyi iş yapıyor, sistemin partileri de bunu kullanıyor!?! Nasıl?.. Birbirlerini BDP, dolayısı ile Apo-PKK ile işbirlikçi olarak itham ederek!..
Bunu şu sıra en yoğun kullanan Başbakan Erdoğan..
Erdoğan’a göre, Y-CHP, MHP ve BDP tek yumurta üçüzü!.. Şöyle diyor..
“..Üç kafadar bir bilinmeze doğru gidiyorlar, bunlara tek yumurta ikizleri demiştim, meğer tek yumurta üçüzleriymiş.”
Ve de durum şöyleymiş..!
 “BDP, sırtını CHP’ye, terör örgütüne dayamış şımarıklık yapıyor. CHP’nin Hakkari mitinginde bir tane Türk Bayrağı yoktu. Çünkü orada toplanan 2 bin, 2 bin 500 kişi BDP’liydi, onların eline Türk Bayrağı tutuşturamazsın, onların Türk Bayrağı ile sorunları var. Onlar daha belediyelerin kapısına bile Türk Bayrağı asalım mı asmayalım mı buna bile karar veremediler..”
İşte bunu söylediği zaman da kendisine “Sayın Apo!!” diye başlayıp Habur’a uzanan, Ankara’da kapalı kapılar ardındaki buluşmalar da soruluyor..
“Apo ile görüşme” itirafı da..
Bir yanda “Apo ile dolaylı görüşen Ak Parti” , beri yanda, PKK uzantısı BDP’nin mitinglerinde, alanı dolduran PKK ve güdümündekilerin “TBMM’yi basarız, Tayyip’i asarız!!” diye slogan atmaları!.. Gel çık işin içinden!.. Başbakan’a göre Y-CHP ve BDP, Apo onayı ile kol koladır.. Başbakan MHP’yi de bu koalisyona katıyor!.. Başbakan’ın, “BDP-MHP” işbirliğinden bahsetmesi hem mantıksız hem de olanaksız.. Yani MHP’nin “Ak Parti’yi birlikte devirelim, sizin özerkliği biz kabul ederiz” yaklaşımı olabilir mi hiç?!.
Bildiğimiz şu..
“Y-CHP ve MHP’yi BDP ile kanka olmakla suçlayan Erdoğan, takiye yapıyor ve BDP’nin asıl kankası kendisi” şeklinde de bir değerlendirme mevcut..
Üstelik, “asıl kanka Ak Parti-BDPdir” değerlendirmesini yapanlar “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, anayasa değişikliği için BDP ile el sıkıştığını” öne sürüyorlar.. Bu Yeni Anayasada “Türk Milleti” ve “Atatürk” sözleri bulunmaması konusunda anlaşıldığı, Apo’nun isteği doğrultusunda Anayasaya “Kürt Halkı” ibaresinin yazılacağı belirtiliyor... Arkasından da kanun ve yönetmelikler Anayasa’ya uygun hale getirilerek “Türk” adı her yerden silinecek.
Ak Parti-BDP kankalığını daha ileri götürüp değerlendirenlerin bir söylediği de şu.. “Seçimlerden sonra gerekirse, Ak Parti-BDP Koalisyon Hükümeti bile söz konusudur!..”
Bu uç değerlendirme de Leyla Zana’nın açıklamalarından hareketle yapılıyor..
Leyla Zana’nın “Biz hükümete ortak olmak istiyoruz” açıklaması olmuştu.. 24 Mayıs’ta Hazro’nun Çitlibahçe Köyü’nde seçim çalışmalarını yürüten Zana, “Süreç artık önderliğimizin aramızda olması sürecidir. Gerillalarımızı artık aramızda, kendi içimizde görme sürecidir. Biz hükümete ortak olmak istiyoruz. Kabul ediyorlarsa birlikte yaşamaya varız. Kabul etmiyorlarsa kendimiz bunları yaratacağız. Gün gelecek Öcalan kendi halkının arasında, bu halkın çocuklarına öğretmen olacak, o günlerin yakın olacağına inanıyorum” demişti..
Seçim meydanlarında PKK’nın taleplerine taviz verilmeyeceğini tekrarlayan Erdoğan’ın, seçimden sonra bu sözlerinin üzerine yatması olabilir mi!?
Demirel ne demişti?!..
“Dün dündür!..”

Yazarın Diğer Yazıları