Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Agah Oktay GÜNER

Agah Oktay GÜNER

AKP'ye "TAMAM" diyelim

İki gün sonra Türkiye'miz sandık başına gidecek. Bu seçim Türkiye için Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçmekten çok daha fazla ağırlık taşıyan bir öneme sahiptir. 16 yıldır iktidarda bulunan AKP, Cumhuriyetle, Cumhuriyeti kuran kadrolarla, Cumhuriyetin temel değerleriyle ve devletin felsefesiyle kavgalıdır. 16 yıldır yıkabildiklerini yıkmış, Türkiye'yi kılıkta, kıyafette, sosyal hayatta Vahabilik düzeninin hâkim olduğu Suudi Arabistan'a benzetme yolunda çok mesafe kat etmiştir. İnsanlarımız bu tersine değişimin anaforu içindedir. Atatürkçü Cumhuriyeti savunanlar için bu seçim son bir umuttur. Oyunun baş aktörü AKP ve çırağı da MHP'dir.

Yalnız bir ülke olduk

Yurttaşlarımız AKP'nin dış politikadaki yanlışlarını öncelikle hatırlamalıdır. AKP kendi kuruluşuna vücut veren BOP'u adım adım işlemiş, ABD'nin direktifleri doğrultusunda hizmet etmiştir. T. Erdoğan BOP'un  eş başkanı olmayı büyük bir hevesle kabul etmiş, meydanlarda, salonlarda adeta bu unvanla övünmüştür. BOP İslam dünyasına felaketler yağdırmıştır. Bu felaketlerin sırrını İsrail için oluşturulan tehdit ve tehlikede görüyoruz. Saddam'ın, Esad'ın, Kaddafi'nin üzerine yüklenilmesinin sebebi sadece İsrail'in güvenliğidir. ABD'nin  büyük desteğiyle Saddam ve Kaddafi  öldürülmüştür. Libya şu anda fiilen üçe bölünmüş durumdadır. Esad'ın saygıya layık bir iradeyle ülkesini bir arada tutma gayretine rağmen Suriye yerle bir edilmiştir. Dış politikada yalnız ülke olduk. Son 8 ay içinde Kerkük'te gerçekleştirilen suikastlarda şehit edilen Türkmen sayısı 23 oldu. Ülkeyi yönetenler öksürmesini bilse Kerkük Türklüğüne değil suikast düzenlemek, onların yanında saygılı bir üsluptan ayrılmazlar. Aynı durum bütün vahametiyle Kıbrıs'da yaşanıyor. Sanki ABD'nin Kıbıs'ı terk edin buyruğu yerine getiriliyor. Yunanlar bize ait 18 adayı işgal ediyor, askeri birlik sokuyor, Yunan bayrağını dalgalandırıyor. Bizim hükümetten bir ses yok. Rauf Denktaş ve arkadaşlarını devre dışı bırakmak için hükümetin sarf ettiği gayretlerin en küçük yüzdesi Rumlara karşı gösterilmiyor.

Devlet yönetiminde kindarlığın yeri yoktur. Eğer hükümet gerçekçi bir dış politika izleseydi Esad'la anlaşarak Barzani'nin sessizce kolu, kanadı kırılabilirdi.

Kırmızı halıdan, teröriste

PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'ye ABD'nin çok büyük sayıda ağır silahlar da vermesi, PYD'ye ordu kurdurması, Türkiye üzerindeki kötü niyetlerinin ifadesidir. Daha 3-4 sene önce PYD'nin başı Salih Müslim'i kırmızı halılarla karşılayan Türkiye bugün O'nu terörist ilan ediyor.

Bu hükümet döneminde kültür ve sanat faaliyetlerinin kapısına kilit vurulmuştur. Kültür politikalarından mahrum hükümet bilgiyi, kitabı yok saymıştır. Üniversitelerin bölünmesi ise akılla izahı mümkün olmayan yanlışlardan birisidir. Bu iktidarın 16 yılda  millet varlığına zarar veren işlerinin başında İslam dinine vurduğu darbeler gelmektedir. Peygamberimiz, kitabımız her Müslüman toplumda aynıdır. Ancak dinin algılanışı, değerlendirilmesi ve idraki her Müslüman memlekette ayrıdır. Türk'ün güzel Müslümanlığının yerine Arap örf ve adeti getirilmektedir.

16 yılın iktidara ekonomide kazandırdığı not "0"dır. Fiyat istikrarını hedef seçen hükümet her işi berbat etmiştir. Gelecek iktidar tam istihdam-büyümeyi hedef almak, üretim artışı, verim artışı politikalarına geçmek zorundadır. Ekonomiyi sadece bina yapmak zanneden İstanbul'un tarihi silüetini, kimliğini gökdelenlere feda eden anlayışla ancak iflas edilir. 70 milyar dolara Cumhuriyetin birikimini satanlar, yüzleri kızarmadan "Cumhuriyeti kuranlar ne iş yaptı?" diyebiliyor. AKP iktidara geldiği zaman 1 TL olan ekmeğin kilosu; 4 TL oldu. 1 kg et 4 TL iken şimdi 50 TL. 2002'de 32 TL olan çeyrek altın bugün 325 TL. Yerim müsaade etse bu rakamları bir zincir gibi sütunuma taşırım. Tarımı, hayvancılığı öldürdüler. Sebze ve meyve üretimini perişan ettiler. İthal ettikleri dölsüz tohumlarla üretim hayatımıza büyük zarar verdiler.

Utanç sarayı

İnsan politikaları bilgi, ehliyet ve karakteri hiç tanımadı. Bütün kapıları kendi taraftarlarına açtılar. Kendilerine köle teslimiyeti göstermeyenler işsizliğe ve açlığa mahkûm edildi.

Aziz okuyucularım bu ülke insanının %17'si açlık sınırının altında yaşarken israfın her türlüsünü yaptılar. Okluk Koyu'na, binlerce ağacı keserek 300 kişilik saray yapma projeleri, yarın bu partinin değerlendirmesini yapanların da ifade edeceği gibi bir utançtır.

Bütün bu gerçekleri görerek AKP'ye "Dur!" diyelim. Aziz milletimizi yeniden Cumhuriyetin temel değerleriyle mutlu ve onurlu insanların ülkesi kılalım.

Yazarın Diğer Yazıları