Andımız'ı okuyan genç yurttan atıldı

Andımız'ı okuyan genç yurttan atıldı
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda Andımız'ı okuyan genç, KYK yurdundan atıldı. Atılma gerekçesinde yer alan "Milli birlik ve bütünlük duygularını bozmak" ifadeleri dikkat çekti.

Eskişehir'de aralarında üniversite ve lise öğrencilerinin de bulunduğu yaklaşık 100 kişilik bir grup, 19 Mayıs 2017 tarihinde Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlamak için Adalar mevkiinde toplandı. Güvenlik güçleri, toplanan gruba izinsiz gösteri yapmanın suç olduğunu söyleyerek kutlama yapmamaları konusunda uyarıda bulundu. 

Eskişehirli vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği etkinliği sürdüren öğrenciler; İstiklal Marşı, Andımız ve İzmir Marşı'nı okuduktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

BURSLARI KESİLDİ

Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlayan üniversite öğrencileri, etkinliğin ardından büyük bir şokla karşılaştı. 

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı, etkinliğe katılan bazı üniversite öğrencileri hakkında soruşturma başlatırken, Kredi Yurtlar Kurumu da (KYK) gönderdiği tebligat ile öğrencilerin burslarının kesildiğini bildirdi. 

7 AY SONRA YURTTAN UZAKLAŞTIRMA CEZASI

19 Mayıs'ta Eskişehir'de yapılan etkinlikte yer alan ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nde okuyan bir öğrenci, olayın üzerinden 7 ay geçmesinin ardından bugün kendisine ulaşan tebligat ile kaldığı KYK yurdundan uzaklaştırma cezası aldı.

TEBLİGAT DİLEKÇESİNDE DİKKAT ÇEKEN AYRINTI

19 Mayıs'ta Andımız'ı okuyan öğrencinin yurttan uzaklaştırılmasıyla ilgili verilen tebligatta, "Milli birlik ve bütünlük duygularını zedeleyici veya bozucu maksatla bayrak ve sembol asmak, kullanmak, marşlar söylemek, pankart taşımak veya asmak, ideolojik veya politik amaçlı gösteri, toplantı, tören düzenlemek" ifadeleri dikkat çekti.

İlgili Haberler