Ankara'da Beyaz Baretliler mi var?

Anadolu Ajansı, "Suriye'nin kurtarıcı melekleri: Beyaz Baretliler" başlıklı, görüntülü bir haber yayınladı! Söz konusu grup, Suriye'deki iç savaşta kurtarma operasyonları yapıyormuş.

Beyaz Baretliler'in kim olduğunu Ergün Diler, 20 Nisan 2017'de "Amerikalı dostum" dediği haber kaynağına dayandırarak yazmıştı. O sırada, Suriye ordusunun kimyasal silâh kullandığı iddia edilmişti.

Diler, Amerikalı dostuna sormuş o da cevap vermişti.

-Suriye ve kimyasal silah olayı nedir?

-Öncekini de bunu da Esad yapmadı. Pentagon'dan bana verilen bilgilere göre yani CIA'nın askeri kanadından gelen bilgilere göre durum bu!

-İyi de kim yaptı bunu o zaman?

-Saldırıyı Beyaz Miğferliler gerçekleştirdi. Bunlar, Soros tarafından yönlendirilir. İngiliz hükümetinin finanse ettiği, El Kaide'nin en zeki örgütü Beyaz Miğferliler, kimyasal silâh saldırısını gerçekleştirdi. Çünkü İngiltere, ABD'nin Suriye'ye acil şekilde müdahil olmasını istiyor. Eğer olmazsa, yeni kimyasal saldırıları göreceğiz. Pentagon, kendi kararlarıyla bölgeye müdahil olmayı istiyor... Beyaz Miğferliler, şu anda bölgedeki en önemli operasyonel terörist grup. Şöyle açıklayabilirim. IŞİD, El Kaide, veya El Nusra ilkokul mezunu; Beyaz Miğferliler, Harvard mezunu gibidir. Bunlar siyasi ilişkileri dizayn edecek. Ve kendilerini sık göreceğiz. Ama karanlık operasyonların bunların işi olduğunu geniş kitleler bilmeyecek.

-Peki Türkiye'de uzantıları var mı?

-Kesinlikle evet! Yeni güç dengelerinden en çok öne çıkacak terörist grup da bunlar olacak. Türkiye içinde de çok güçlüler.

***

Anadolu Ajansı, Dışişleri Bakanlığı'nın bilgisi olmadan böyle bir grubu "kurtarıcı melek" diye tanıtamaz. İnsanın aklına "Türkiye'nin Suriye politikasını, İngiltere mi yönlendiriyor?" sorusu geliyor. Öyle ya, Beyaz Baretlileri İngiliz istihbaratı yönetiyorsa, Türkiye'nin devlet ajansı, görevi ABD saldırısına zemin hazırlamak olan bu grubu neden parlatıyor?

Diler'in Amerikalı dostu, Beyaz Miğferliler grubunun eylemlerinin, TrumpPutin'den uzaklaştırdığını da söylüyordu. Aslında bu tespit, Trump'ın ekibindeki bir kişinin New York Times'a gönderdiği imzasız yazıda, Trump'a karşı ülkeyi korumak için çalıştıklarını bildirmesi ile doğrulandı.

***

Nejat Eslen, Trump'ın Rusya ile yakınlaşarak Çin'in küresel liderliği ele geçirmesini önlemeye çalıştığını, ancak silâh şirketlerinin, Rus tehdidi ortadan kalktığında NATO ülkelerine silâh satamayacağını, bu sebeple, Trump'ın Rusya ile ilişkilerinin sorgulanmasını sağladıklarını söylüyor. Bir Beyaz Saray çalışanının, "Trump'ın emirlerine uymuyoruz" demesinin ardında da Trump'ı Rusya ile ilişkileri üzerinden devirme girişiminin yattığını, bu itibarla Trump'ın dört seneyi tamamlayıp tamamlayamayacağının belli olmadığını, bu durumun Suriye ve Orta Doğu politikasını da etkileyeceğini belirtiyor.

Trump'ın Amerikan askerlerini Suriye'den tamamen çekmek istediğiyle ilgili haber ve analizleri dün yazmıştık. Pentagon, buna karşı çıkıyor ve şu ana kadar, isimsiz Beyaz Saray görevlisinin yazdığı gibi Trump'ı bu konuda da durdurdular!

***

Uluslararası Kriz Grubu'nun dün paylaştığım raporunda "Türkiye, hızlı bir ABD çekilmesi halinde kuzeydoğu Suriye'yi kapmak için hızlı bir askeri müdahale yapabilir. Daha iyi bir sonuca ulaşmanın en kesin yolu, YPG ve Şam arasında, merkezi olmayan yönetişim konusunda, ABD'nin çekilmesinden önce, Ankara'nın da tahammül edilebileceği bir anlaşmaya varmaktır." deniliyordu. 

Türkiye'yi yöneten kadro, bir taraftan Rusya ve İran ile görüşürken, diğer taraftan neden ABD saldırısına davetiye çıkarmak için "Suriye kimyasal silah kullandı" yalanı hazırlamakla görevli bir ekibi göklere çıkarıyor?

Ankara'da da Beyaz Baretliler mi var?

Yazarın Diğer Yazıları