Arslan Bulut: HDP'lilerin oyu için Danıştay kararı kullanılıyor

Arslan Bulut: HDP'lilerin oyu için Danıştay kararı kullanılıyor
Katıldığı canlı yayında gündemi değerlendiren Yeniçağ Gazetesi yazarı Arslan Bulut, "HDP'lilerin oyları için Danıştay kararı kullanılıyor. Tayyip Bey bunu planlı yaptı. Bahçeli de bilerek ya da bilmeyerek bu sürece katkıda bulundu" dedi.

KRT’de Gün İzi programında Aslı Kurtuluş’un sorularını yanıtlayan Yeniçağ Gazetesi yazarı Arslan Bulut, dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

Bulut, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ittifakı bozma kararının arkasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın planının olduğunu ve Erdoğan'ın HDP tabanının oyunu alabilmek için Danıştay’ın kararını kullandığını ileri sürdü.

"AKP'NİN KAYBEDECEĞİNİ HİSSETTİ"

Bulut konuşmasında, ‘’Yerel seçimlere dönük iktidar tarafından bir hamle bekleniyordu. Planlanmış bir süreç gibi görünüyor. Çünkü Cumhurbaşkanı Erdoğan yerel seçimlerde durumun tehlikeli olduğunu hissetti. Bunu anketler yaptırarak hissetti, vaziyeti gördü. MHP ile iş birliğinin, büyük şehirlerde İstanbul’da Ankara’da İzmir’de, AKP’yi kurtaramayacağını değerlendirdi. Bana göre MHP’den gelecek oyların zaten geleceğini ama buna karşılık Güneydoğu’ da ki HDP’ye oy veren vatandaşların Ak Parti’ye yönlenmesinin durdurulacağını ve dolayısı ile burada AKP’nin kaybedeceğini hissetti’’ dedi.

"TAYYİP BEY PLANLADI"

Bulut ayrıca, ‘’HDP tabanının oyunu alabilmek için Danıştay’ın kararını kullanıyor. Bekir Bozdağ üzerinden de seçmene selam gönderiyor. Planlanmış süreç olarak hissediyorum. Tayyip Bey bunu planlayarak yaptı fakat Bahçeli, ama planlı ama plansız, bilerek ya da bilmeyerek, Tayyip Bey’in bu planladığı sürece katkıda bulundu. HDP’ye oy veren Kürt kökenli seçmenin oylarını almaya çalışıyor diye düşünüyorum özellikle Güneydoğu ve İstanbul’da. Yani şu andaki yerel seçimlerle ilgili ittifak yapılmayacak sözlerinin ama Cumhur İttifakı devam ediyor sözlerinin anlamı ve hikmeti bundan ibaret diye görüyorum’’ ifadelerini kullandı.