Babalar Günümüz kutlu olsun

Sayın okurlarım üç gün sonraki 19 Haziran Pazar günü Babalar Günü, kutlu ve mutlu olsun.
Her güzel oluşumu annelerden öğrenen sosyal yapımız, Babalar Günümüzü de bize, annelerimizden armağan ettiler.
Geçen yıl, 20 Haziran Pazar günü bütün yurtta kutlanan Babalar Günü’müzü bizler de, bir gün önce 19 Haziran Cumartesi günü İstanbul Maçka Parkı’nda güzel bir törenle, Silivri ve diğer ceza evlerimizdeki tutuklu dostlarımızın da Babalar Günü’nü kutladık. Çok seviyeli tertiplenen ve tutuklu komutanlarımızın yavrularının konuşmacı oldukları toplantı, hepimizi fazlası ile mesut etmişti.
Hele hele toplantımızdan bir gün önce Balyoz Soruşturmasından on dört, Ergenekon Soruşturmasından on sanığın tahliye edilmesi toplantımıza ayrıca bayram havası estirmişti.
Silivri ve diğer ceza evlerimizdeki tutuklu dostlarımızın “Babalar Günü”nü kutladığımız Maçka Parkındaki bayraklı toplantımızda, tutukluların yavrularının babalarına duydukları özlem ve sevgiyi dile getirmelerinin özetini, sizlere sunmak istedim. Emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın kızı Pınar Doğan konuşmasında şunları söyledi: “Babam dört aydır cezaevinde. Onları adliyeden önce medya suçlu ilan etti. İddialarının sahte belgeler üzerinden yapıldığı biliniyor. Bu senaryoları üretenler, yapılan haksızlıklara alet olup destek verenler, kendilerini tarihin çöplüğünde bulacaklardır.”
Emekli General Veli Küçük kardeşimin avukat kızı Zeynep, az ve öz konuşmasında,  “Biz asker çocuklarıyız. Onlar içerde nasıl dimdik duruyorlarsa bizler de dimdik duracağız. Bizi bu hale getirenler utansın. Bizim çektiklerimizi onların çocukları çekmesin” dedi.
Emekli Orgeneral Şükrü Sarıışık’ın kızı Berna Sarıışık,  “Görevin icabı senden ayrı geçirdiğimiz babalar günlerimiz oldu ama o günler bu kadar üzüntü vermiyordu, çünkü istediğimiz an sesini duyabiliyor, başımız sıkıştıkça yanımıza gelebileceğini, bize destek olacağını biliyorduk. Şimdi bunlardan mahrum, sesini duyamadığım, sıcaklığını hissedemediğim, sıkıntım olduğunda sırtımı dayayamadığım bir görevdesin. Dün mezuniyet törenim vardı. Bu her ailenin her zaman yaşayamayacağı tek bir gündü. Herkesin ailesi gibi ben de ailemi bütün görmek isterdim. Sen de mutlaka beni öyle görmeyi çok arzulardın. Sözlerin bittiği, gözlerin dolduğu, dudakların titrediği noktadayız. Babacığım seni her zamankinden çok seviyor ve özlüyorum. Babalar Günü’nü kutluyorum.”
Muvazzaf Tümamiral Ali Semih Çetin’in yavruları Simay-Gökçe Çetin,  “Senden aldığımız ders, zorluklar karşısında yılmamak, inancın olduğu sürece dik durmaktı. Biz asker çocuğu olarak bu düşünceyi benimsedik ve seni örnek aldık. Kep töreninde yanımda olup da emeklerinin karşılığını aldığını görmeni isterdim. Fakat her ne olursa olsun bugünlerin de geçeceğine inanıyoruz. Babalar Günü için sana buradan seslenebilmek çok güzel olsa da, yanımızda olduğun günler kadar anlam ifade edemez. Her gün değerini daha fazla anlıyoruz. Seni çok seviyoruz. İyi ki varsın.”
Sayın okurlarım, hepimizin “Babalar Günü” müz kutlu olsun.
Tanrı Türk’ü Korusun.

Yazarın Diğer Yazıları