Dolar kuru ne kadar oldu?

Dolar kuru ne kadar oldu?
Dolar/TL BDDK ve Merkez Bankası'nın önlemlerinden sonra dalgalı bir seyir izliyordu. Güne 6,30 TL seviyesinde başlayan dolar, işsizlik rakamlarının açıklanmasının ardından 5,98'e indi.

15 Ağustos 2018'de sabahın ilk saatlerinde dolar 6,3000 liradan işlem görüyor. Saat 09.00 itibariyle Euro/TL ise 7,1446 TL seviyesinde yer alıyor. İngiliz sterlini ise aynı saatlerde 7,9911 liradan işlem görüyor.

Hafta başında 7 lira seviyesini aşan dolar/TL, BDDK ve Merkez Bankası tarafından alınan önlemler sonrası kısmen sakinleşti. Haftanın ilk günü dalga boyu bu gelişmelere karşın yüksek olsa da dün bu rakam 6.50-6.40 arasına çekildi. TCMB'nin bir faiz artırımı yapabileceği beklentileri ve Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın yatırımcılar ile bir toplantı yapacağı haberi kurda iyimser havayı destekledi.

Dün 6.43 seviyesinden kapanan dolar/TL, bu sabah serbest piyasanın açılış saatine yakın 6.30'un altını gördü. Kur saat 09.08'de 6.3576 civarında seyretti. Dolar kuru, işsizlik rakamlarının açıklanmasının ardından 5,98'e geriledi. Aynı dakikalarda euro/TL de 6,85 seviyesinden fiyatlandı. 

Analistler Türk Lirası'nda spekülatif atakların sınırlandığını belirterek, fiyatlamalarda normalleşme sinyallerinin geldiğini belirtiyor.

Bugün yurt içi piyasalarda mayıs ayı işsizlik rakamları ve temmuz ayı bütçe dengesi verileri açıklanacak. Yurt dışında ise İngiltere TÜFE ve ABD verileri takip edilecek.

Öte yandan Türkiye, ABD menşeili bazı ürünlere ek vergi getirdi. Aralarında pirinç, alkollü içecekler, yaprak tütün, binek otomobil, güzellik veya makyaj malzemelerinin de olduğu ABD menşeli bazı ürünlerin ithalatında uygulanan ek vergi oranları iki kat artırıldı.

İlgili Haberler