Dünya tabii ki de düzdür!..

AK Parti "entelijansyası"nın bilim hayatımıza önemli bir katkı sağlamak amacı ile açtığı "dünya düz mü, yuvarlak mı?" başlığını ilgi ile takip edip, bundan sonraki bilimsel çalışmalarımda faydalanacak bilimsel veriler ararken mail kutuma bir ekonomi raporu düştü.

Galileo nam kâfirin (ve anladığım kadarı ile duvarcı ustası bir Mason imiş) yüzyıllardır dünyayı kandırdığını da keşfeden AK Partimizin cevval başganının konu hakkındaki açıklamalarını incelerken gözüme çarpan ayrıntılar şöyle...

Büyük kâşif Gençlik Kolları Başkanı olunca gençliğin durumuna dikkat kesildim...

Temmuz 2017 verilerine göre genç nüfusta (15-24 yaş) işsizlik oranı %2,4 artış ile %20 seviyesine çıkmış. Bu orana çalışmak istemeyenler, bir başka deyişle iş bulmaktan ümidini kesenler dahil değil. Genç kadın nüfusta ise durum daha vahim. İşsizlik oranı son bir yılda %5 artmış ve %25'e çıkmış. "Tüm gençler düşünüldüğünde ise bu oran %40'a çıkmaktadır" denmiş raporda.

Sanayi devi olma yolunda emin adımlarla ilerlediği için dış güçler tarafından düşman ilan edilen ülkemde istihdamda sanayi üretimde çalışanların oranı ise sadece %19.

*

Hâlâ kafam karışık, dünya dönüyor ama biz neden yuvarlanmıyoruz? Hakikaten izaha muhtaç bir durum...

*

Hatırlarsanız bundan birkaç yıl önce "denk bütçe devrimi" gerçekleştirildiği her yerde yazılır, çizilir, söylenirdi. Şimdilerde pek duyulmuyor dikkatinizi çekiyorsa. Bütçe eski Türkiye'de olduğu gibi açık vermeye başlamış.

2017 yılının ilk 6 ayında bütçe açığı 25,2 milyar TL olarak gerçekleşmiş. "Bu bütçe açığı 23,2 milyar TL'lık yeniden yapılandırmaya rağmen ancak sağlanabilmiştir" sözleri ile devam etmiş ve noktayı koymuş: "Bir başka ifade ile ilk 6 aylık açık bütçe açığı 48,4 milyar TL. 2016 yılında 12 aylık bütçe açığının 29,3 milyar TL olduğunu dikkate alırsak karşı karşıya olduğumuz manzara daha net bir şekilde anlaşılabilir."

Bütün altyapı projelerinin (üçüncü köprü, havaalanı vs.) yap-işlet-devret'le yapıldığı bir ülkede bu açık izaha muhtaç...

*

Bu durumu kendime izah etmeye çalışırken geçen gün Youtube'da seyrettiğim Hacı Ağbi'nin "hadi biz ekvator çizgisi üzerindeyiz de dünya dönerken -merkezde olduğumuz için- yuvarlanmıyoruz, peki denizler neden kafamıza boşalmıyor!" izahatı aklıma geliyor birden. Gözümü kısıp düşünüyorum, ufka bakıyorum; rahmetli Demirel gibi "adam haklı beyler!" diyesim geliyor...

Ama bu para meseleleri beni yine bilimden uzaklaştırıyor. Masonlar yine aklımızı çeliyor; müdahale etmek gerek.

*

Tahmin ediyorum, şeytan aklınıza girdi ve şunu fısıldıyor "Yapılan kamu yatırımlarının hemen hemen tümü, özel sektör aracılığıyla yapılıyor. Çünkü yol, köprü, barajı devlet kendi yapmıyor. Tüm kamu yatırımları, ihaleyi kazanan işletmeler tarafından finanse ediliyor, yani borçlanma özel şirketler tarafından yapılıyor. Bu bütçe açığı neden oluşuyor?"

"Acaba" diyorum, "bu rakamlar da asırlardır bize pompalanan dünyanın yuvarlak olduğu kandırmacası gibi Masonların ve ilave olarak Alman ve İngiliz istihbaratının bir oyunu mu?".

*

Geçtiğimiz aylarda, fotoğrafından oldukça karizmatik bir gökbilimci olduğu kanaatine vardığım arkadaş da Kur'an'ı incelemiş ve dünyanın düz olduğu sonucuna varmıştı. Üstelik dünya değil güneşti dönen.

Hiç de mantıksız değil...

*

Mason olması kuvvetle muhtemel rapor sahibi, ben kainatın sırları ile uğraşırken gözüme şu cümleyi dayıyor: "Yüksek faizle finanse edilen kamu yatırımları sonucunda, yüksek faizli köprüler, otoyollar, hastaneler kurulmaktadır. Bu faizin hepsini vatandaş aldığı yüksek fiyatlı hizmetlerle ödemektedir."

*

Çok mantıklı, dünya dönse bu sandalyede oturup nasıl yazı yazabilirdim? Sandalyeyi ve masayı zemine monte ederek bu problemi çözebilirim lâkin kafam aşağı yazmakta çok zorlanırdım? Masa oynamıyor, sandalye yerinde, bilgisayar dümdüz ve ben klavyeye gayet rahat dokunabiliyorum...

Tüm bu deneysel veriler sonucunda ben de iman ettim ki dünya düzdür...

*

"Ortalama hazine borçlanma faiz oranı %10,5'dur. Hazinenin büyük alıcı olması nedeniyle bankalarda mevduat faiz oranı TL için %14,5, dolar için %4 seviyesine çıkmıştır. Kredi faiz oranları %20'lerin üstüne çıkmıştır." sözleri ile bizi bölemeyeceksiniz Yahudi uşakları! Bu rakamları imanımızı sarsmak için uydurduğunuzu bilemeyecek kadar aptal mı zannettiniz bizi!

Netice-i kelam...

Ey kaari! Masonların oyununa gelmeyeceğiz, dünya tabii ki de düzdür!..

*

Hayırlı Bayramlar diliyorum efendim...

Yazarın Diğer Yazıları