Emine Erdoğan: "Hastaneler şifahaneye dönüştürülmeli"

Emine Erdoğan: "Hastaneler şifahaneye dönüştürülmeli"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, 1. Uluslararası Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Kongresi'nin açılışında yaptığı konuşmada "Hastanelerimizi şifahaneye dönüştürmeliyiz" ifadelerini kullandı.

1. Uluslararası Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Kongresi, açılışında konuşan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, “Tarihsel birikimimize dayanarak, hastanelerimizi şifahaneye dönüştürmeliyiz. Bilim insanlarımız bu konuya ön yargısız yaklaşmalı" ifadelerini kullandı.

Emine Erdoğan, 2012’de Sağlık Bakanlığı bünyesinde Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Daire Başkanlığı kurulduğunu anımsattı. Erdoğan, şunları söyledi:

“Mevzuat düzenlemesi yapılarak bu alanda uygulama yapan kişilere standartlar ve sınırlamalar getirildi. Üniversitelerimizde merkezler açıldı. Tıp fakültelerinde fitoterapi eğitimleri verilmeye başlandı. Gevher Nesibe Hatun Şifahanesinden Edirne Darüşşifasına, coğrafyamızda adeta bir şifa sanatı doğmuştur. Bizim bugün hastane dediğimiz mekanlara, onlar ‘şifahane’ demiştir. Bu tarihsel birikime dayanarak, hastanelerimizi şifahaneye dönüştürecek bir zihinsel değişimi gerçekleştirmek durumundayız.

Bilim insanlarımız bu konuya ön yargısız yaklaşmalı, yetkililerimiz suistimalleri önlemelidir, iş adamlarımız bu alana yatırım yapmalı, modern tesisler açmalıdır. Roma döneminden kalma hamamları, tertemiz havası ve şifalı sularıyla ülkemiz, yurt dışındaki sağlık turizmi ile rekabet edebilecek altyapıya sahiptir.”

İlgili Haberler