Erbaş: Kenetlenme ve fedakârlık zamanı

Erbaş: Kenetlenme ve fedakârlık zamanı
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: "Devletimiz, mazlumlara umut olduğu için zaman zaman zalimlerin hedefi olmaktadır" dedi.

Mekke'de basın mensuplarıyla bir araya gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş şöyle konuştu: "Bu gün insanlık ırkçı emperyalizmin tasallutuyla küresel bir kuşatmaya maruz bırakılmıştır. İşte açıkça görüyoruz. Dünyanın kaynaklarını haksızca, insafsızca sömürenler, zayıf gördüğü her coğrafyayı işgal edenler, şimdi ekonomiyi bir silah gibi kullanarak milletimizin üzerine geliyorlar. İstiklal ve istikbalimiz adına büyük bir mücadele verdiğimiz bu günler maddî ve manevî açıdan kenetlenme ve fedakârlık zamanlarıdır. Biliyoruz ki devletimiz, mazlumlara umut olduğu için zaman zaman zalimlerin hedefi olmaktadır. Buradan ifade etmeliyim ki hepimizin, milli paramızı kullanmak, lüks ve israftan kaçınmak ve milli ürünleri tercih etmek başta olmak üzere yapılması gereken sorumlulukları yerine getirmesi gerekmektedir.

Elbette, tarihten beri nice zorlukları birlik ve beraberlik ruhu ile aşmış aziz milletimiz, sistematik şekilde maruz kaldığı bu çok boyutlu saldırıların da üstesinden gelecek ve Allah'ın yardımı ile bu onurlu mücadelesinden galip çıkacaktır. Tarih şahittir ki Allah, dinine yardım edenlere yardım edecek, mazlumların hamilerine tuzak kuranların tuzaklarını boşa çıkaracaktır. Yeter ki bu millet istikrarlı bir şekilde birbirine karşı kardeşlik içerisinde yürekleri toplu vursun. İşte hacdan bu mesajı almak ve bu mesajı vermek istiyoruz."

Başkan Erbaş konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Diyanet'in hac ve umre hizmetlerinin ücretlendirilmesinde Dolar kullandığına dair iddiaların sorulması üzerine Başkan Erbaş, bu iddiaların doğru olmadığını ifade ederek, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak hac ve umre hizmetlerinin ücretlendirilmesinde iki yıl önce Dolar kullanmaktan vazgeçtiklerini hatırlattı ve bugün de bu kararlarının devam ettiğini söyledi.