Futbolumuzda ışıklı gece

Monaco'daki kura çekimi öncesi muhabbete başladık. Porlan ve Kaka gibi bir zamanların ünlü futbolcularının görevli olduklarını farkedince anılar tazelenmeye başladı. Hemen aklıma Celal  Doğan geldi. Onun Gaziantepspor Başkanlığında Brezilya'dan genç bir futbolcu teklif edilmişti. O da "Bir çocuğa 1 milyon dolar vermem" diyerek reddetmişti. Bizim istemediğimiz Kaka, şöhreti yakalamak için fazla beklemedi. Avrupa'nın tozunu attı. Doğan'ın ödemediği rakamın 25-30 katına transferler yaptı.

Sanki radyo

Kura saati yaklaştıkça tüm spor kanallarını taramaya başladım. TRT'den BeIN Sports'a hepsinin de monitörden izlediklerini anladım. Peki nereye bakıyorlardı?.. Küçük bir taramayla Eurosports'u yakaladım. Oraya çakıldım. Bir sürpriz de aSpor'un başarılı  ismi Uğur Karakullukçu'nun sesini tanımamdı. Kesinlikle söylüyorum bu yetenekli isim futboldan çok iyi anlıyor. Geleceği de iyi okuyor. Tıpkı Uğur Meleke, Mehmet Demirkol ve artık olgunluk çağını yaşayan Ömer Üründül gibi.

Önemli bir konuya daha değineceğim. Ekranlarda öyle tipler görüyorum ki ağzım açık kalıyor. Öncelikle bana kızmamalarını söyleyip bunları sadece dar alanda kullanmalarını öneriyorum. Mesela TRT Spor'daki Ferudun Niğdelioğlu. O eski foto muhabirine Arsenal'den beş adam say desek başarabilir mi? Kusura bakmasınlar, Şampiyonlar Ligi grup belirlemelerinde orada ne işi vardı. Bereket Evren Turhan yanındaydı da peşine takılıp vaziyeti idare etti.

Tam isabet

Turgay Demir de dolulardan değil. Onun da sadece Beşiktaş ile ilgili işlerde görevlendirilmesinden yanayım. Demir, dünya futbolu hakkında gerekli donanımı olmayanlardan. Bir Ali H. Baransel olması ise bu saatten sonra mümkün değil.

Bu arada bir kişiyi, İlker Duralı'yı tebrik etmek istiyorum. İster temenni, ister şans deyin Galatasaray'ın gruptaki rakiplerini bire bir tahmin etti. Hani bu işi İngilizlerin ünlü bahis sitelerinden birinde  yapsa köşeyi dönmüştü. Onu da kutluyorum.

Bu bölümle ilgili  son notum kanalların grafik servisleriyle ilgili. TRT Spor dışında 8'erden 4 torbaya ayrılanları ekrana sığdırmayı başaramadılar. Oysa TRT mükemmel başardı. Bu servis geçmişte de zaten rüştünü ispatlamıştı.

Güneş bulutlardan sıyrıldı

Gelelim Beşiktaş-Partizan maçına. Siyah beyazlılar endişeli çıktıkları maçtan kolay kurtuldular. Yeri geldiğinde gizli santrforluğa soyunan Pepe attığı 2 golle herkesi rahatlattı. Son haftaların en çok tepki toplayan ismi Oğuzhan'ın sonradan oyuna girip ilk devrenin kapanış golünü atması moral unsuruydu.

En çok rahatlayan

Şenol Güneş espri gücünü tekrak kazanmıştı. Hayatının en uzun maç sonu konuşmasını yaptı. Bu havasının devam etmesini diliyorum. Beni yaralayan, "Belki de Beşiktaş'tan sonra teknik direktörlük yapmam" lafıydı. Unutmayın her espride gerçeklik payı vardır. Kartal'da bozuk giden işlerin yoluna girdiği görülüyor. Bunca eksik ve sakatlıkların yanı sıra parasızlık döneminin ucuz atlatıldığına inanıyorum.

***

Afyon'un yükselişi

Orhan Ayhan'la programını canlı yayında izledik. Konukları iki başarılı isim Afyon Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar'dı. Doğrusu 2019'da  Dünya Motokros Şampiyonası'nın ayaklarından birinin Afyon'a verildiğini duymuştum. Ancak tüm ülkeler içinde en iyi pistin burada yapıldığını yeni öğrendim. Hem de bu olay sadece 3 haftada gerçekleştiriliyor...

Tanıtım

Tarihi adıyla Afyonkarahisar ve Türkiye gelecek yıl 86 ülkede canlı yayında tanıtılacak. 100'den  fazla ülkede de aynı gün ekranlara gelecek.

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın üstünde durmak istediği diğer önemli konu Afyon mutfağı. Sucuk, lokum ve kaymak başta, yiyecek kültürü bambaşkadır. Gündeme hiç gelmez ama bazlama, gözleme ve haşhaşlı böreğini mutlaka yemelisiniz.

Bence gerçek bir gurme olan Orhan Ayhan'la sadece "homini gırtlak"la ilgili bir program daha yapmalı. Tabii Afyon  Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'la.

Afyon'daki diğer atılımları da atlamayalım. Tahincioğlu Basketbol Ligi'ndeki tek il takımı onların. Voleybolda 1. Lig'e çıktılar. Futbolda ise kısa sürede nereye geldikleri ortada. Af-jet Afyon'un başarısı meydanda. Yeniden Orhan Ayhan büyüğüme dönecek olursak, her anlamda vefakârdır. İstanbul Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu'nu yine unutmadı.

GÜNÜN SÖZÜ

Sevginin ölçüsü, ölçüsüz sevmektir

Baruch Spinoza

Yazarın Diğer Yazıları