"Geçmiyor sayın Cumhurbaşkanı geçmiyor..."

AKP Genel Başkanı R. Erdoğan, "Döviz kuru ne olacak" diye soranlara şöyle cevap veriyormuş:

"Bu da geçer ya hu..."

Ucu açık!.. Elbette geçer de, ne kadar zaman alır? Tahribatları ne olur? Bu tahribatların sonucunda ne bedeller öderiz?.. Ölen ölür kalan sağlar bizim mi olur?..

Balık avı sezonunu, önceki gece  törenlerle açan Erdoğan, acaba balıkçılara dönüp "Tekneye mazotu doldurabildiniz mi?" diye sorabildi mi?.. Tören sırasında biblo gibi yanına dizilen taklacılar, balıkçı esnafının sıkıntılarından cesaret edip de bahsedebildi mi?.. Yoksa, sıkıntıların dile getirilmesi Erdoğan'ın denize bıraktığı balıklardan birinden mi beklendi?.. Tatlı su balıkları ile tuzlu su balıklarının ezeli rekabeti balıkçıların sıkıntılarını ört bas mı etti?..

Tabi, burada dile getirilmesi gereken en baba sorulardan biri de bu büyük ekonomik krizin geçtiğini görmeye kaç kişinin ömür yetecek?.. Bakın, kansere yakalanmış 15 Kasım 1950 doğumlu Şemsettin Akarsu, kendisi gibi içinde bulundukları hastaların acil durumunu sosyal medyada (31 Ağustos) takipçileriyle nasıl paylaşmış:

"T.C. CUMHURBAŞKANLIĞI'NA. SAĞLIK BAKANLIĞINA.SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞINA.

Sayın Cumhurbaşkanım, bu gün yaptığınız konuşmada, doların hali ne olacak diyenler için, onlara BU DA GEÇER YA HU diyorum dediniz... Geçmiyor Sayın Cumhurbaşkanı geçmiyor..! Kolon kanseri tedavisi görüp, tedavi sonrası sürekli kolostomi torbası kullanmak zorunda olan emekli bir vatandaşım, bugünkü ekonomik şartlar altında emekli bir insanın hangi şartlar altında hayatını idame ettirmek zorunda olduğunu en iyi bilen kişilerden biri olduğunuza inanıyorum. Sayın Cumhurbaşkanı; Türkiye'de kolon kanseri ile mücadele edip şu anda kolostomi torbası kullanmak zorunda olan 58.000'nin üzerinde hasta var, Kolostomi malzemeleri hastalara iki ayda bir verilmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu, Kolostomili hastalara iki ayda bir verilen bu malzemeler için 352 TL ödeme yapmaktadır, ancak kullandığımız bu malzemeler dolara endeksli olduğu için ve dolardaki dalgalanma dolayısıyla, TL.'de meydana gelen değer kaybı yüzünden, her ay kullandığımız bu malzemeler için 250 TL ile 300 TL arasında ilave bir fark ödemek zorunda kalıyoruz, bir emekli olarak ödediğim bu fark her gün, mutfağımızdaki sıkıntılarımızın artmasına sebep olmaktadır. Sayın Cumhurbaşkanı; Beş milyon mülteciyi barındıran Devletimizin, Kanser tedavisi görmüş altmış bin kadar Kolostomili vatandaşının da mağduriyetini giderebileceğine olan inancımızı muhafaza etmek istiyoruz. Bizim mağduriyetimizin ve sıkıntılarımızın giderilebilmesi için SGK'nın kolostomi malzemeleri için yaptığı fiyat tespitini günün şartlarına göre güncellemesini bekliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanım; İlgili kurumlara bu konuda gerekli talimatı vererek bu mağduriyetimizi gidereceğinize inanıyorum. Saygılarımla arz ederim.

Şemsettin Akarsu"

 

Şemsettin Akarsu'nun sosyal medyada yayınladığı mektubun ne Cumhurbaşkanlığı'nda ne Sağlık Bakanlığı'nda ne de SGK'da okunup dikkate alınacağına dair inancım çok az. Kronik hastalıkların pençesine düşmüş, dövizdeki kur yükselişleri yüzünden, mağduriyetleri giderek artan daha çok örnekler biliyorum. Trajik tablo çok net;

Ülkesini, savaşta terk edip kaçanlara ödenen milyonlarca dolar...Ve bunları her türlü fedakarlıkla sırtlayan bir millet... Birileri, Türkiye sahillerinde keyifle nargilelerine tüttürürken Mehmetçik Suriye'de can veriyor... Kanser hastaları kolostomili torbası alabilmek için feryat ediyor.

Geçer geçer de... Nereye, ne kadar ve ne zamana kadar?...

Milletin toptan kanser olmasını mı bekliyorsunuz?..

Yazarın Diğer Yazıları