İnce: "Genç bir kardeşimiz ağlattı beni"

İnce: "Genç bir kardeşimiz ağlattı beni"
Düzce'de konuşan CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, kendisinin seçilmesinde halinde ekonomik krizin son bulacağını belirterek, "24'ünde Cumhurbaşkanı olayım, bir günde dolar düşmezse ben de ne olayım!" dedi.

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Düzce'de vatandaşlarla buluştu.

Muharrem İnce’nin konuşmasından satır başları şöyle:

Düzce Tamam mı? ( Kalabalıktan ‘Tamam’ cevabı geliyor…)

Konuşmama başlamadan önce Erdoğan’a AKP Genel Başkanına iki sorum olacak. Bunlara yanıt bekliyorum.

‘BU İKİ SORUYA CEVAP İSTİYORUM’

Erdoğan’a 2 sorum olacak. Bu sorularıma cevap bekliyorum. Sakın başka yerlere çekme. Cumhurbaşkanlığı’nın 2017 bütçesi Aralık kaç para? 359 milyon! Cumhurbaşkanlığı’na bir ödenek ayrılmış Ocak’tan önce harcamış harcamış, Aralık ayına gelmiş bakmış kasada para var. 27 milyon civarı harcarken 357 milyon civarı harcamış. Ey Erdoğan sen kimin parasını bu şekilde harcıyorsun. Yüzde 85 evet veren AK Partili kardeşlerime sesleniyorum; Yazık, günah değil mi?

2007 Cumhurbaşkanlığı bütçesi 33 milyon, 2017 199 milyon, 2018 845 milyon… 2007’den itibaren 25 kat artmış harcadığın para.

Senin derdin Müslümanların dini duygularını sömürmek.

İkinci sorum şu; Ey Erdoğan ABD’deki lobi şirketlerine ne kadar ödedin? ABD’deki lobi şirketlerinden Netanyahu’nun partisine üye olan var mı?

Bizim dönemimizde sadece yetenek, ehliyet olacak. Kamuda yükselmenin temel kriterini yetenek üzerine kuracağız.

‘BENİ AĞLATTI’

24 Haziran’dan sonra ince eleyip sık dokuyacağız. Buradan da anlamadıysan İnce ayar yapacağız. Kamuda asla sağcı mı solcu mu diye bakmayacağız. Türbanlı-türbansız bunlara asla bakmayacağız. Sadece liyakat olacak. Kamuda yükselmenin temel kriteri liyakat olacak. Dün akşam bir genç kardeşimiz ağlattı beni. Asgari ücretli biri 50 lira yardım etmiş bana. Bunu kim bilir benim gibi Artvin, Borçka’da öğretmenlik yapan bilir.

Hep söylediğim bir laf vardı. Bu kampanyada da ne kadar haklı olduğumu gördüm. Bana şöhretli insan lazım değil. Bana büyük davaya inanmış insanlar lazım. Düzceli hemşerilerim, 24 Haziran’da Muharrem İnce Allah’ın izni milletin oyuyla cumhurbaşkanı Ağustos’ta fındık 15 lira isteyen alır istemeyen almaz. Kalırsa devlet alacak. Size söz veriyorum bir köylü çocuğu olarak, çiftçiyi ezdirmeyeceğiz.