İYİ Parti-MHP arasında Ahlat polemiği

İYİ Parti-MHP arasında Ahlat polemiği
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 'Ahlat'a köşk' tepkisini eleştiren MHP'li Yönter'e, İYİ Parti Sözcüsü Buğra Kavuncu'dan cevap geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin sözlerini hatırlatarak Malazgirt Zaferinin 947. anma programında Ahlat'a 1071 metrekare oturma alanı ve 10 dönüm bahçeye sahip Cumhurbaşkanlığı Köşkü yapılacağını açıklaması tepkilere neden oldu.

Erdoğan'a tepki veren isimlerden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Sayın Erdoğan ve ortağının, bu yıl Ahlat ve Malazgirt’i hatırlamış olmasından memnunum. Ata diyarında ev tutarak verdiğim mesajın kısmen de olsa alınması sevindirici. Kısmen çünkü ben ‘Oraya gidip hemen inşaat yapın’ demedim. ‘Maziye oradan bakıp, geleceği oradan okuyun’ dedim" ifadelerini kullanmıştı.

Akşener'in açıklamalarına Twitter hesabından cevap veren MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, Bahçeli'nin ilgili açıklamayı 2012'de yaptığını hatırlattı.

Yönter'in açıklamalarına İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mehmet Satuk Buğra Kavuncu'dan cevap geldi. Siyasette yapıcı tartışmanın önemine dikkat çeken ve polemiklerin yapıcı tartışmalara evirilmesini istediklerini belirten Kavuncu, şunları kaydetti:

"Bu konuda olumlu sinyaller alıyoruz. Genel Başkanımız bunu vurgulamak istedi. Kendisi o bölgenin Türkiye için, hepimiz için önemini vurgulamak, Türkiye’deki birlik beraberliğin altını çizmek, Malazgirt’in tarihimizde ne kadar önemli bir yeri olduğunu vurgulamak için sadece yılda bir kere hatırlamak değil orada ev tutarak sürekli o bölgenin halkıyla orada olmayı, Malazgirt ruhunu da beraberinde sürekli yaşatmayı gösteren bir tavır aldı. Üstüne de yıllardır o bölgede bu konuda herhangi bir faaliyet yapmayan Cumhurbaşkanı gidip ‘Biz burada köşk kuracağız’ deyince bu boş görülen arazileri rant şeklinde değerlendiren zihniyeti eleştirmek için Anadolu’yu bir arsa olarak görmekten kendilerini alıkoymaları, uyarmak anlamında böyle bir tweet attı. Oradaki ana aktör de Sayın Cumhurbaşkanıdır. Malazgirt ruhuna bizim attığımız, Genel Başkanımızın attığı adımdan sonra sahip çıkıyor olması bizim Türk siyasetinde bazı reflekslerin artık gösterilmesi anlamında doğru adımlar attığımızı doğru hareketler yaptığımızı göstermektedir."

"6-7 YIL GEÇMİŞ DAHA YENİ GÜNDEME ALINIYOR"

MHP’li Yönter’in paylaşımı hakkında ise "O tür çirkin polemiklere girmek çok arzu ettiğimiz bir şey değil" diyen Kavuncu, "Burada enteresan olan 6-7 yıl önce beyan edilmiş bir demecin bugün yürürlüğe konuluyor olması. Niye 6 yıl önce dikkate alınmadı da bugün bir anda bunlar alevlenmeye başladı? Burada da biz böyle okuyoruz, bizim attığımız adım kendilerini motive etmiştir, iştahlandırmıştır. Bu olumlu bir gelişmedir. 2012’de önerilmiş bir teklif, sene 2018’in sonu 6-7 yıl geçmiş daha yeni gündeme alınıyor. Bu da tabii üzerinde düşünülmeye değer" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler