Karamollaoğlu: "Fırsatçılığı kendinizde arayın!"

Karamollaoğlu: "Fırsatçılığı kendinizde arayın!"
Ekonomik krizle ilgili açıklamalarda bulunan Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, "İktidar, fırsatçılığı sadece marketlerde değil kendi icraatlarında da aramalı" dedi.

Partisinin Balgat’taki genel merkezinde konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İslam aleminin Hicr-i yılbaşını kutladı. İkiz Kulelere 11 Eylül’de saldırı yapıldığını hatırlatan Karamollaoğlu, bu saldırıyı bahane ABD’nin İslam Coğrafyası’nda kan ve gözyaşının akmasına neden olan politikalar izlediğine dikkat çekti. 

Son günlerde üst üste yapılan zamlara da değinen Karamollaoğlu, “İktidar, fırsatçılığı sadece marketlerde değil kendi icraatlarında da aramalı” ifadelerini kullandı. Karamollaoğlu, “Telefon kırarak, portakal bıçaklayarak, doların turşusunu kurarak içinde bulunduğumuz krizden çıkmamız mümkün değildir. Bu hafta açıklanan 5.2’lik büyüme kimseyi kandırmasın. Türkiye’nin büyümesi sağlıklı bir büyüme değil, bir obezite hastalığıdır” dedi.

Karamollaoğlu'nun açıklamaları şöyle:

 “Artık zamlar hayatımızın bir parçası oldu. Küçücük bir örnek olsun diye söylüyorum; Bir kutu küçük salça 4 liradan 8 liralara çıktı. Bir top A4 kağıt 6 liradan 22 liralara çıktı. İktidar bütün kağıt fabrikalarını satarak, ülkeyi kağıtta bile dışarıya bağımlı hale getirdi. Tuvalet kağıdı dahi 60 liralık rakamları gördü. Aynı zamanda ne yazık ki fırsatçılık da hortladı. Bir takım tarihi taşların heykellerin ziyaret edilmesine zam yapılmasını anlayamam. Bu hafta müze ve ören yerlerine yüzde 50’lerin üstünde zamlar yapıldı. Kanaatimizce iktidar, fırsatçılığı sadece marketlerde değil kendi icraatlarında da aramalı.

"16 YILDA GÖSTERİŞ VE ŞATAFAT YERİNE ÜRETİME HARCAMA YAPSAYDIK KRİZ OLMAZDI"

Maalesef aynı hatada ısrar ediliyor. Mesela bu hafta Alman Der Spiegel dergisinde yayınlanan habere göre Türkiye ile Almanya arasında 35 milyar euroluk bir hızlı tren ağı projesi görüşülmüş. Buna göre Almanya’dan alınacak 35 milyar euro’luk destek ile Türkiye’deki hızlı tren ağları yenilenecek ve mevcut ağlara yeni hatlar eklenecek. Buradan iktidarı tekrar tekrar uyarıyoruz; Ayağımızı yorganımıza göre uzatmak zorundayız. Borç yiğidin kamçısı olmaktan çıktı, boğaza kadar geldi. Tekrar söylüyorum; biz hızlı trene karşı değiliz. Böyle hızlı borçlanmaya ve aldığımız borçların yanlış önceliklerde kullanılmasına karşıyız.”