Karamollaoğlu: Sessizlik darbecileri cesaretlendiriyor

Karamollaoğlu: Sessizlik darbecileri cesaretlendiriyor
Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, Mısır’da aralarında İhvan yöneticilerinin de yer aldığı 75 kişi hakkında verilen idam kararını kınadı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Mısır'da 75 kişi hakkında verilen idam kararıyla ilgili açıklama yaptı.

Verilen kararı bir hukuk cinayeti ve insanlık ayıbı olarak nitelendiren Karamollaoğlu, uluslararası toplumu darbeci Mısır yönetimine karşı harekete geçmeye çağırdı.

Karamollaoğlu, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Mısır’daki cunta yönetimi tarafından, hukuku, vicdanı, ahlakı hiçe sayarak verilen bu karar insanlık tarihine kara bir leke olarak geçecektir. İhvan-ı Müslimin yöneticilerine yönelik bu hukuk cinayetinde Mısır’ın darbeci yönetimi kadar bu kararlara karşı sessiz kalan uluslararası toplum da suçludur. Süngü ve postalın gölgesinde kurulmuş, uyduruk bir mahkeme tarafından gerçek dışı iddia ve ithamlarla verilen bu kararlar sadece hukukun değil, vicdanların da ayaklar altına alındığının göstergesidir.

"SESSİZLİK DARBECİ ZİHNİYETİ CESARETLENDİRİYOR"

Mısır darbe yönetiminin bu zulmünü şiddetle kınıyoruz. Üzülerek ifade ediyorum ki, uluslararası toplumun sessizliği ve sözde insan hakları kuruluşlarının duyarsızlığı bu kararlara imza atan darbeci zihniyeti daha da cesaretlendirmektedir. Bu idamlara sessiz ve tepkisiz kalanları da tarih mahkûm edecektir. Bu hukuk cinayetlerinin durdurulması için başta Türkiye olmak üzere tüm İslam ülkeleri yöneticilerini ve uluslararası kuruluşları harekete geçmeye davet ediyoruz.”