KIA Sorento’ya teknoloji takviyesi

KIA Sorento’ya teknoloji takviyesi
2004 - 2009 yılları arasında üst üste her yıl en çok satan SUV modeli olan KIA Sorento’ya, Şerit Takip Sistemi, Kör Nokta Uyarı Sistemi ve Çevre Görüş Sistemi özellikleri eklendi

KIA Sorento, otomobil dünyasında fark uyandıran özelliklerine yenilerini ekledi. Yeni teknolojik özellikleri ile daha güvenli ve akıllı bir sürüş fırsatı sunan KIA Sorento, SUV segmentindeki mevkiini güçlendirmeye devam ediyor.

Yeniliklerden bazıları

KIA Sorento’ya, Şerit Takip Sistemi, Kör Nokta Uyarı Sistemi ve Çevre Görüş Sistemi özellikleri eklendi. Şerit Takip Sistemi; araç istenmeyen bir şekilde şeridinden ayrıldığında, gelişmiş teknolojileriyle sürücüyü ânında uyarıyor. Yol çizgilerini tespit ederek çalışan sistem, farklı yol şartları ve sürüş tarzlarına uyum sağlayarak sürücülerin şeritte kalmasına yardımcı oluyor.

Kör Nokta Uyarı Sistemi; Sorento ile yolda ilerlerken, eğer kör nokta alanında bir araç belirirse, yan aynalarda uyarı ışıkları ile sürücüyü bilgilendiriyor. Sürücüler şerit değiştirmek için sinyal verdiğinde, tehlikeli derecede yaklaşan bir araç varsa, sistem tarafından görüntülü ve sesli uyarıcılar devreye alınıyor. Çevre Görüş Sistemi; araç çevresine yerleştirilmiş dört adet kamera sayesinde çevreye ilişkin güvenli ve çepeçevre bir görüş sağlıyor.

Navigasyon özelliği eklendi

Kameraların topladığı görüntüler, dijital olarak işlenerek gerçek zamanlı olarak radyo yahut da radyolu navigasyon sisteminin ekranına yansıtılıyor. Sürücüler yeni nesil “area view” sistemlerinde 3D kuşbakışı görünümü tercih etme imkânına sahip. Bu özellik, park yeri ararken araç çevresinin daha fazla kontrol edilebilmesine fırsat tanıyor.

Navigasyon özelliği ve yeni nesil teknoloji takviyesi ile güçlenen KIA Sorento,  239.000 TL fiyatıyla otomobil severlere sunuluyor.