KİTAP / AHMET YABULOĞLU

KİTAP / AHMET YABULOĞLU

Batı'nın Türkleri tarihsiz bırakma planı iflas etti!

Usta gazeteci Hulki Cevizoğlu'nun "Tarih Türklerde Başlar" adını verdiği önemli kitabı, tarihimizle ilgili ezber bozan bilgileriyle meraklıları için temel bir kaynak haline geldi. Son baskısı 5 yıl önce tükenen ve bu sürede çok sorulup aranan bir kitap haline gelen "Tarih Türklerde Başlar"ın yeni baskısı geçen yıl yapılmıştı. Diğer kitap hazırlıkları, televizyon programları ve akademik çalışmaları dolayısıyla 8. baskının okurla buluşmasının geciktiğini belirten Hulki Cevizoğlu büyük ilgiyle karşılanan bu önemli eser hakkında şu değerlendirmeyi yapıyor:

Bir ülkenin kültür değerlerinin yozlaştırılmasına yönelik gizli ya da açık faaliyetler, o ülkenin bütünlüğüne yapılan doğrudan saldırı anlamını taşıyor. Türkler, yüzyıllarca Avrupa'nın bu tür gizli ya da açık saldırılarına hedef oldu. Bu saldırılar kimi zaman "bilimsel" kılıflara büründürüldü. Bilimin adını anarak Türklere ve Cumhuriyet'ten sonra da Türkiye'ye yapılan saldırılar, kendisini "aydın" olarak gören bazı insanları bile etkiledi. Sonuçta, öyle bir noktaya gelindi ki, Türkiye kendi tarihini yabancılardan öğrenir oldu. İşin ürkütücü yanı ise, onyıllarca bunun farkına bile varamamış olmamızdı!..

Yani, yabancılar bir "film senaryosu" gibi bizim için bir "tarih senaryosu" yazmışlar, kendi ülkelerinde bunu yürürlüğe koydukları gibi -ne yazık ki-Türkiye'ye de kabul ettirmişler. Türklerin yaklaşık 200 yıllık Batı hayranlığı ve bir anlamda Batı'ya tapınma psikolojik rahatsızlığı bu durumu sorgulamayı da engellemiş.

Ancak, yakın zamanda görüldü ki, Batı'nın önyargılı ve dayatmacı sözde bilimsel değerlendirmeleri hiçbir bilimsel temele dayanmıyordu... Büyük Atatürk'ün defalarca vurguladığı "Türk'ün üstün medenî vasfı", son yıllarda "bilimsel" olarak da kanıtlandı. Diyebilirsiniz ki, "nerede bu kanıtlar, bizim niçin haberimiz olmadı, bunu bulan kim?"

Bu haklı soruları biz de Haziran-Temmuz 2002 tarihlerinde ATV'de yayınladığımız Ceviz Kabuğu programlarımızda sorduk. Kâzım Mirşan adlı bir araştırmacı ve onun izinden giden Haluk Tarcan ile aynı yöndeki bağımsız araştırmalarla benzer sonuca ulaşan Selâhi Diker ve rahmetli büyükelçi- araştırmacı Adile Ayda gibi aydınlarımız bu gerçeği ortaya çıkardılar!...

Yüzyıllardır yapılan dünyaya ve Türklere yönelik propaganda ile; Türklerin barbar, vahşî, uygarlıktan uzak, yalnızca savaşan ve uluslaşamamış göçebe bir topluluk olduğu ileri sürüldü. Son 30 yıllık bilimsel çalışmalarının sonucunu Ceviz Kabuğu programlarımızda açıklayan Kâzım Mirşan'ı, Haluk Tarcan ile Turgay Tüfekçioğlu'nu milyonlarca televizyon izleyicisi hayranlıkla ve büyük şaşkınlık içinde izledi. Art arda yaptığımız 3 büyük programa katılan Prof. Dr. Bozkurt Güvenç ve ünlü Sümerolog'umuz Muazzez İlmiye Çığ ile birçok araştırmacı bu açıklamalara katıldı... Kâzım Mirşan'ın bilimsel araştırmalarına göre;

"Tarih   Sümer'de   değil   Türklerde   başlıyor,   kâğıdı   Türkler   buldu, Türkçe'nin kökeni 16.000 yıl önceye gidiyor, Latin Alfabesinin temelinde Türkçe yatıyor"

Bu kitapta; dünya kültür ve uygarlık tarihini kökten değiştirebilecek, temel kabulleri yok edecek, bilimi "siyasal tekellerinde" tutan Batılı kimi egemen çevrelerin değerlerini ortadan kaldıracak bilgiler var. Bazıları bunların bir "iddia" olduğunu ileri sürerek, görmezlikten gelmeye çalışacaktır. Oysa, örneğin kimsenin gözüyle görmediği, somut biçimde kanıtlayamadığı ama kabul ettiği "büyük patlama"(big-bang) teorisi de bir bilimsel iddia değil mi; karadeliklerle ilgili Stephan Havvking'in ileri sürdükleri birer iddia değil mi?.. Bu ve benzeri yüzlerce bilimsel iddia, başkaları tarafından "aksi kanıtlanana" kadar geçerlidir. Başta Kâzım Mirşan olmak üzere çok sayıdaki Türk araştırmacısı ve bilim insanının bulgularının aksini henüz kimse kanıtlayamadı. Üstelik tam tersine birçok uzman kabul etti.

Uygarlığın temelinde "yazı" vardır. Bugüne kadar bilinen gerçek, yazının Sümerler tarafından bulunduğu şeklinde idi. O nedenle, pek çok kitapta "tarihin Sümer'de başladığı" ileri sürülür. Bu kitapta, ayrıntılarıyla okuyacağınız gibi, ortaya konan "yeni tarih tezi" ile "tarihin Türklerde başladığı" görülüyor. Avrupa uygarlığını kuranların Etrüskler olduğunu Batılılar eskiden bu yana kabul ediyordu. Bugün ortaya çıkan gerçek ise, Etrüsklerin Ön-Türkler olduğudur.

Bu kitapta yer alan, karşı çıkanlar tarafından bile çürütülemeyen yeni tarih tezini, Batı'nın Türkleri tarihsiz bırakma ve Türk Tarihi'nden kurtulma çabalarını, Türkiye üzerine oynanan oyunları, Türkleri sevmeyen Türkologları, Türk Tarihi'ni yabancılardan öğrenmenin üzücü yanını, Türkiye'deki acınacak ilgisizliği, bilimsellik maskesiyle yapılan papağan eğitimi ve Oryantalizmin yıkıcı etkilerini büyük bir ilgiyle okuyacağınıza eminim.

Böylece, "Türklüğün medenî vasfı güneş gibi doğacaktır" diyen büyük Atatürk'ü daha iyi anlayacak ve "Bu 2. Kurtuluş Savaşı'dır" diyen bilimadamlarına hak vereceksiniz.

Ceviz Kabuğu Yayınları Tel: (0312) 441 33 45

***

Amerika'ya güvenilmez!

Türkiye'nin Çelik Harekâtı sonrasında ABD yönetimine yansıyan raporlarda "Türkiye/Türk Ordusu hizadan çıktı" diye değerlendirmeler yer almıştı. Bu ifade, 65 yıllık Türkiye-ABD ilişkisinde adeta bize verilen görevi tanımlıyordu: Hizada durmak. Türkiye, her hizadan çıkma eğilimi sonrası bir müdahaleyle yeniden hizaya sokuldu. Ancak artık mızrak çuvala sığmadı. PKK/PYD ile FETÖ terör örgütlerine verilen açık destek, DEAŞ üzerinden bölgeyi dizayn operasyonları Türkiye'nin sabrını taşırdı ve karşı hamleler yapıldı. 15 Temmuz 2016 tarihindeki işgal girişimini de püskürten Türkiye karşı atağa geçti. ABD'li yetkililerin "kara gücümüz" dediği PKK/PYD terör örgütü kıskaca alındı, "müttefikimiz" dediği FETÖ ve diğer yıkıcı yapıların militanları cezaevlerine atıldı. Artık Türkiye ile ABD, iki müttefikten çok giderek sertleşen bir bilek güreşinin iki tarafı gibiydi. Araştırmacı yazar Ceyhun Bozkurt "Vizesiz Müttefik" adlı yeni kitabında, bu bilek güreşine bir günde gelinmediğini anlatıyor. Kitapta, 200 yıllık mazisi olan ve özellikle 1990'lardan sonra sertleşen mücadelede ABD'nin PKK terör örgütüne verdiği destek ekseninde gelişmeler en ayrıntılı bir şekilde inceleniyor."Vizesiz Müttefik" güvenlik uzmanı Mete Yarar'ın yazdığı önsözde de belirttiği gibi yıllar sonra bile Türkiye-ABD ilişkilerini merak ettiğinizde elinizin altında bulundurmak isteyebileceğiniz bir çalışma.

Destek Yayınları Tel: (0212) 252 22 42

***

Haftanın Kitabı

Milletimizin izini sürmek

Araştırmacı Sebahattin Şimşir, "Tarihçi Gözüyle Türk Tarih Sosyolojisi" adlı yeni kitabı hakkında şu değerlendirmeyi yapıyor: Sosyoloji bilgileri elde edilen sonuçlara göre değerlendirmektedir. Günümüz sosyolojisinin yöntem ve metot olarak takip ettiği batı sosyolojisi olması dolayısı ile problemlerin ortak olup olmadığı sorusu akla gelmektedir ki ne yazık ki batının hem tarih hem sosyoloji problemleri hususunda benzer yönlerimiz problemlerde dahi pek yoktur. Bundan dolayı Türk sosyolojisi tarih ile münasebetlerinde batı sosyologları gibi değil daha farklı usul ve yöntemlerle ilişki kurmak zorundadırlar. Söz gelimi Avrupa ile ilk münasebeti kuran Türkler olan İskit ve Hunların bıraktığı izler ile Avrupa içlerine kadar coğrafi sınırlarını genişleten Osmanlıların hem tarihi hem de sosyolojik değerlendirmeleri hem Türk hem de batı sosyologlarının yaklaşımlarından farklı sonuçlar ele geçecektir.

POST Kitap Tel:(0212) 512 70 20