O çocukları, bu çocukları, şu çocukları!

Yazı ve siyaset dünyasında hayvanlar özel ilgi sahama girer... O yüzden de fırsatı yakaladıkça bu sütuna taşımaya çalışırım...

Ağır yandaşlardan bir yazarın "Türkiye'yi artık 'o çocukları' yönetmiyor" yazısı gündeme gelince yine o hayvanlar aklımıza düştü...

Daha birkaç ay evvel ilgili havuz canlısı diyordu ki özetle: "Brunson bahanedir. Amaç, Yahudi lobisine ve Evangelistlere destektir. Yargı doğal akışı içinde olsa bile Brunson'ı bırakırsa, bu durum tehditlerin sonucu olarak algılanacaktır..."

Sonra devam ediyordu: "Türkiye'yi artık 'o çocukları' yönetmiyor. Ne pahasına olursa olsun, ABD'nin Türkiye'nin bağımsız bir ülke olduğunu öğrenmesi gerekiyor..."

Yazıyı bitirirken de kendinden emin hâlde füze fırlatıyordu: "Öğrenecekler..."

***

Bu ağır yandaşın ifadesinden yola çıkarsak, Papaz'ın gitmesine aracılık eden herkes 'o çocuğu'!.. Öncekiler zaten 'o çocuğu'ydu, şimdi Papaz'a yol verenler de onlara benzediler böylece!..

Nazarımda, bu ifadeyi küfür anlamında, öncekiler için de sonrakiler için de kullanan kim olursa olsun alçaktır, namussuzdur ve iflâh olmaz bir müfteridir...

Tabii burada hemen art niyetli olmamak lâzım!.. Yandaş yazara derhal sorulmalı: "Sen 'o çocuğu' derken neyi, hangi dönemi ve kimleri kastettin?"

Beyan esastır!.. Belki de diyecek ki "Ben zihin dünyamda insanları işaret zamirleriyle üçe ayırıyorum, 'o çocuğu, bu çocuğu, şu çocuğu' diye!.. Ekmek çarpsın başkaca bir kastım yoktu, o yüzden öyle şeeeettiydim!.."

Zaten geriye fazlaca ihtimal kalmıyor!.. Orta Afrika çocuğu, Orta Asya çocuğu, Orta Doğu çocuğu gibi coğrafi tanımlamalar haricinde değil mi?

Bu tip durumlarda soğukkanlı olmak lâzım... Kendisine "Dediklerine sahip çıkmazsan, değiştirmeye çalışırsan, sen duble o çocuğusun" dense, hiçbir şekilde alınmaması gerekiyor!.. Sonuçta 'o', masum bir işaret zamiridir ve kendisi de bunu olgunlukla karşılayacaktır!.. 

***

Konunun hayvanlarla ilgisine gelince...

Çatlayan ar damarları, utanma refleksini kaybetmiş beyinler ve kızarma hissi yok olmuş yüzler için uygun hayvanlara ihtiyaç var... İnsandan yapılamayacağına göre nakil için en uygun hangi hayvan hangisidir, mesele bu!..

Eskiden yüz için manda derisi makbuldü!.. Oldukça kalındı ve utanmazlığa birebir şifaydı!.. Kızarmıyor, dünya yansa umursamıyor, içine yağmur, su işlemiyordu...

Transplantasyon tekniği ilerledi ve utanmazlar için manda derisinden daha iyisini, daha kalınını buldu... Bir numara büyük yaptırınca seneye de takabiliyor, evlâdiyelik değerlendirebiliyorsunuz!.. O da su samuru derisi!.. Yaz-kış, yağmurda, çamurda, güneşte, televizyon stüdyosunda, gazete köşesinde bana mısın demiyor!..

'Ar damarı çatlakları' tedavisi ve baypas uygulaması için ise modern tıbbın, özellikle İsviçreli bilim adamlarının çalışmaları sürüyor...

***

'O çocuğu'na kim başka anlam yüklerse yanlışa düşer!.. Zaten hukukun genel prensiplerinden birisidir: "İddia sahibi iddiasını ispatlamak zorundadır..." Yani kim diyorsa "Bu havuz canlısı, burada 'o' derken şunu kastetti" derhal belgeleriyle ortaya koymakla mükelleftir!..

Yoksa hepimiz şahidiz, bunlar yalan söylemezler, utanacak işler yapmazlar, çark nedir bilmezler, kul hakkına girmezler, asla iftira etmezler, Allah'tan korkmazlık yapmazlar, haksızlık karşısında susmazlar, hep hakkı söyler, hakkı dillendirirler, utanmayı bilirler!..

Ne kadar şerefli olduklarına, daha doğrusu şereflerinin ne kadara denk geldiğine şahidiz, hem de yüzlerce kez şahidiz!..

Yazarın Diğer Yazıları