Pedagojik formasyon nedir? Pedagojik formasyon kaldırılacak mı?

Pedagojik formasyon nedir? Pedagojik formasyon kaldırılacak mı?
Pedagojik formasyon, eğitim fakültesi mezunu olmayanların öğretmen olması için aldığı bir eğitimdir. Pedagojik formasyon nasıl alınır? Pedagojik formasyon kaldırılacak mı?

Pedagojik formasyon, eğitim fakültesi mezunu olmayıp öğretmenlik mesleğini yapmak isteyen kişilerin almak zorunda olduğu bir eğitimdir. Pedagojik formasyon nedir? Pedagojik formasyon kaldırılacak mı?

 FORMASYON NEDİR?

Eğitim fakültesinden mezun olmayan ancak öğretmenlik yapmak isteyenler için üniversitelerin size verdiği hızlandırılmış eğitim bilimleri dersleridir. Her üniversitenin kendisine göre şartları vardır. Bunlar kontenjan sınırı ve not ortalamasıyla ilgilidir. Lisans eğitimi sürecinde formasyon almak isteyenlerin, okuduğu üniversitenin başvuru tarihlerini takip etmeleri ve şartlarını bilmeleri yeterlidir. Mezun olduktan sonra ister kendi mezun olduğunuz üniversitede; isterse de başka bir yükseköğretim kurumunda formasyon eğitimi alabilirsiniz.

PEDAGOJİK FORMASYON NASIL ALINIR?

Formasyon eğitimi almak için önceleri ALES gibi çeşitli şartlar aranmaktaydı. Ancak her üniversitenin kendi başvuru şartını belirlemesinden dolayı çoğu yükseköğretim kurumunda ALES gibi şartlar kaldırılmıştır. Artık her üniversite not ortalaması ile pedagojik formasyon eğitimini vermektedir. Formasyon eğitimi almak için öncelikle okuduğunuz üniversitenin formasyon eğitimi verip vermediğine bakmanız gerekiyor. Eğer okuduğunuz üniversite formasyon eğitimi vermiyorsa başka üniversitelerin formasyon verip vermediklerine bakabilirsiniz. Sonrasında gerekli şartları sağladığınızda, gerekli belgeleri teslim ettiğinizde ve istenilen ücreti yatırdığınız takdirde siz de pedagojik formasyon eğitimi almaya hak kazanmış oluyorsunuz.

PEDAGOJİK FORMASYON KALDIRILACAK MI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı açıklama pedagojik formasyonun kaldırılıp kaldırılmayacağı tartışmalarını alevlendirdi.

Erdoğan, "Öğretmenliğe kabulde uygulanan pedagojik formasyon şartını kaldırıyoruz. Artık bu eğitimi Bakanlığımız verecek." İfadelerini kullandı.