Sabiha Gökçen'de taksici terörü

Sabiha Gökçen'de taksici terörü
Sabiha Gökçen Havalimanı’nda kendilerinden başka toplu ulaşım aracı görmek istemeyen taksiciler, iki otobüs şoförünü linç etmeye çalıştı.

Havalimanlarında mafya gibi örgütlenen ve kendilerinden başka kimseye hak tanımayan bir grup taksici, Sabiha Gökçen Havalimanı’nda eylem yaptı.

Eylem sırasında iki otobüs şoförü protestocu taksi şoförleri tarafından linç edilmek istendi. Vatandaşların ve polisin araya girmesiyle otobüs şoförleri inçten zor kurtuldu.

“Akbil dışarı” diye slogan atan taksi şoförleri, “Havalimanlarında taksi dışında ulaşım aracı görmek istemiyoruz” şeklinde açıklama yaptı.

Taksicilerin havabüsler ve İETT otobüslerinden şikayetçi oldukları öğrenilirken, bugün protesto amaçlı kontak çalıştırmayacakları bildirildi.

Taksici terörüne sosyal medyadan da tepki yağdı:

 

CEVAP VE DÜZELTME HAKKI (11 Kasım 2016)

“Sabiha Gökçen Havalimanı’nda kendilerinden başka toplu ulaşım aracı görmek istemeyen taksiciler, iki otobüs şoförünü linç etmeye çalıştı” başlığı altındaki haberin gerçekle ve hukuki durumlar hiçbir ilgisi bulunmamaktadır.

Öncelikle Sabia Gökçan Havalimanı, Havaalanı İşletme Endüstrileri A.Ş’nin kullanımında olup, Sawkoop bu kurumun yaptığı ihale sonucu aldığı taksi ile taşıma işini Havalimanı işletmesinin ve yasalarının öngördüğü kurallar doğrultusunda kuruma tahsis edilen alanlar içinde yerine getirmektedir.

Bahse konu olayın İETT ve HAVABUS firmalarıyla ilgisi olmayıp, atılan slogan ise “Akbil dışarı” değil, “Akmis dışarı”dır. Akmis ve İstanbul Konfor firmaları havalimanında kendilerine tahsis edilmeyen alanlarda faaliyet gösteren, yüksek sesle güzergah isimlerini bağırarak ve tabela tutarak müşteri toplayan otobüs firmalarıdır. Yapmış oldukları bu uygulamalar gerek Güvenlik Komisyonu Kararına gerekse yasalara aykırı olup, durumun düzeltilmesi için gerekli resmi başvurular yapılmıştı. Ancak bu firmalar, taksi durağına tahsis edilen alana daha da yaklaşmış ve zaman zaman taksici esnafını provoke eden davranışlarda bulunarak terörün gerçek faili olmuşlardır.

Gelinen aşamada taksici esnafı demokratik hak arama amaçlı olarak durumu protesto etmek için toplanmış ve uğradığı provokasyon sonucuna aniden gelişen, kurumumuz tarafından da tasvip edilmeyen olaylar meydana gelmiştir. Darp edildiği iddia edilen şahıslar İETT şoförü olmayıp adı geçen firmaların personelidir.

Sawkoop’a isnat edilen tüm suçlamalar asılsız olup, özel bir kaynaktan yönlendirildiği kanısındayız. Bugüne dek hiçbir yolcunun taksiye binme zorlanmadığı, bu konuda herhangi bir yakınma yada başvuru bulunmadığı olguları göz önüne alındığında haberin karalama kampanyasının organizasyonu olduğu, ancak yasaları hiçe sayan bir kısım özel firmaların eylemlerinin yine yasalar karşısında gerekli yaptırıma tabi olacaklarına inanıyor ve güveniyoruz."

Sabiha Gökçen Havaalanı Taşıma ve İşletme Kooperatifi