Taş üstünde taş baş üstünde baş

Birkaç gündür düşünüyorum yukarıdaki başlık Sn. Bahçeli'ye ait! Aslında ilk açıklandığındaki paylaşımlara ben de beğeni koymuştum!

 

MHP liderinin kimine göre 20 milyon, kimine göre daha az bir Kürt nüfuslu soruna bakış açısı taş üstüne taş, omuz üzerinde baş bırakmayın açıklaması öne çıktı! Siyasette sizin ne dediğinizden çok, nasıl anlaşıldığınız önemlidir. Giderayak Ülkücülerin önüne pimi çekilmiş bir bomba veya mayın tarlası bırakacak bu tehlikeli söylem her tarafa çekilecek bir mesajdır!

 

 

Bu anlayış tıpkı Yugoslavya dağılmadan önce Miloseviç anlayışı ile soykırıma giden ve Sırbistan'ı topyekûn toplu katliam, jenosit ve insanlık suçu ile yargılatan ve Yugoslavya'yı 10 parçaya bölen bir anlayışı hatırlattığında insan ürpermeden edemiyor!

 

Uzun yıllardır ülkemizin gündeminde olan bu meseleye Türk Devleti 800 milyar dolar para, yüzbinlerce can ve trilyon dolarlık katma değerlerini feda etti! Daha neleri feda edeceğiz belli değil! Türk milliyetçileri bu sorunu devlet ve insan aklı ile adaletle çözmek zorundadır.

 

Bahçeli'nin bu açıklaması MHP'yi uç, marjinal gibi, yangına körükle gidilecek anlayışını da bu dünya kabul etmez! Azerbaycan'da, Ermenistan'da, İran, Suriye, Irak, Kazakistan ve diğer Türk cumhuriyetlerinde az, çok Kürt nüfus olduğu gerçek. Bundan yıllar önce Kazakistan Almaata'ya gittiğimde Kazak devletinin açmış olduğu Kürt enstitüsünü görünce çok hayıflanıp gündeme getirmiştim. Tabii ki teröre karşıyız ve her türlü tedbiri almalıyız ama bunlar kalıcı değil geçici çözümlerdir. Kalıcı, köklü bu sorunu ortadan kaldıracak bir anlayış bana göre ülkücülerden Türk milliyetçilerinden çıkmalıdır. En azından bunu konuşmalı, tartışmalı böyle "Taş üstünde taş,  baş üstünde baş" gibi tehlikeli ve saçma sapan açıklamalarla hareketimiz yaftalatılmamalıdır.

Yazarın Diğer Yazıları