TBMM'deki resepsiyonda şarbon korkusu

TBMM'deki resepsiyonda şarbon korkusu
TBMM'de gerçekleştirilen Adli Yıl Açılış resepsiyonuna şarbon diyaloğu damga vurdu. TBMM Başkanı Yıldırım'ın, ikram edilen etlerde şarbon olup olmadığını sorması üzerine, eti ilk önce Tarım Bakanı tattı.

Kurban Bayramı'nın ardından ithal edilen etlerde şarbon hastalığının çıkması vatandaşta tedirginliğe yol açtı. Ankara'da patlak veren skandal daha sonda Sivas, İstanbul gibi illerde de görüldü.

Bakanlığın ithal hayvan ve ithal et konusunda yeterli denetimi yapmadığı yönündeki eleştirileri yapılırken, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Silivri ilçesindeki şarbon vakalarına ilişkin şarbonun aşılamayla çabuk 'söndürülebilen' bir hastalık olduğunu belirterek 'Vatandaşlarımızın bu konuda daha bilinçli olması lazım' demişti.

 RESEPSİYONDA ŞARBON TESTİ

Öte yandan şarbon tartışmaları TBMM'de düzenlenen Adli Yıl Açılış Resepsiyonu'na da yansıdı.

Meclis Başkanı Binali Yıldırım, konuklara kendi eliyle et yemeği ikram etti. Ancak ikram ettiği kişiler daveti geri çevirdi.

Yıldırım'ın ise "Bu etlerde şey var mı?" diye sorması üzerine Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit "Hiç birinde GDO yok, hepsi güvenilir" dedi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın "Etler iyi pişmiş, şarbon olmadığına garanti veririm" demesi üzerine ise Binali Yıldırım "Sağlık Bakanı denetlesin o zaman" dedi.

Yıldırım'ın bu çıkışı üzerine ikram edilen eti önce Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli, ardından da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan yedi.

İlgili Haberler