Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Hüseyin Macit <br>YUSUF

Hüseyin Macit
YUSUF

TMT komutanlarına uzanan eller kırılır

"Yavuz hırsız ev sahibini bastırır" ve "hem suçlu hem güçlü" misali, Rum tarafı TMT'nin (Türk Mukavemet Teşkilatı) kahraman komutanlarından Turgut Yenağralı'yı yargılamaya hazırlanıyor. Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY)Yenağralı hakkında tutuklama kararı çıkarttı bile. Kahraman TMT komutanı Yenağralı gibi, bir savunma ve direniş teşkilatı olan Türk Mukavemet Teşkilatı'nın komutanlarının hedef gösterilmesi asla kabul edilemez, bu saldırganlığa asla göz yumulamaz. EOKA katillerinin, milislerinin saldırıları karşısında ÖLDÜRMEYE GELENİ ÖLDÜRMEK ZORUNDA kalarak NEFSİ MÜDAFAA yapmak, ne zamandan beri suç olmuştur?

GKRY yeni belirlediği strateji çerçevesinde Kıbrıs Türklerinin adadaki varlığını sona erdirmek amacıyla çok yönlü çalışmalar yürütmektedir. Bir yandan Kıbrıs etrafında petrol ve doğal gaz sondajları konusunda tahrikler devam etmekte, bölgemizdeki ülkelerle şer ittifakları kurulmakta, tatbikatlar yapılmakta, RMMO'nun silahlanması ve ABD'nin Rum Yönetimi'ne uyguladığı silah ambargosunun kaldırılması için çabalar sürmekte, müzakerelerin başlaması için ortaya kabul edilemez ön şartlar konmakta, diğer taraftan da akılları sıra Kıbrıs Türklerinin direnişini ve mukavemetini sekteye uğratacak şekilde adımlar atmaktadırlar. Önce adayı kana bulayan EOKA'cı katillerin İngiliz İdaresi döneminde gördükleri sözde zararların tazmini için İngiliz mahkemelerine başvurdular. Şimdi de kahraman TMT mensuplarının yargılanması için düğmeye bastılar.

 TMT Komutanı Yenağralı katıldığı bir televizyon programında 'Rumları öldürdüm, dahasını da öldürecektim' demesini fırsat bilen Rum Yönetimi Yenağralı gibi TMT komutanlarının yargılanmaları için çalışmaları hızlandırdı. Görevi halkımızı savunmak olan KKTC Cumhurbaşkanı, Başbakan, Hükümet ve Dışişlerinde ise utanç verici bir sessizlik vardır, tek bir açıklama dahi yoktur; yazıklar olsun.

Kahramanlar yargılanamaz

Asıl yargılanması gereken 1955'ten 1974' e kadar adayı kan gölüne çeviren, AKRİTAS ve İFESTO soykırım planlarını yapıp uygulayan, masum ve silahsız sivil Türkleri katledip toplu mezarlara gömen EOKA teröristleri ve onların siyasi liderleridir. 

1963-1974 yılları arasında yaşanan Kumsal Baskını, Ayvasıl, Arpalık, Geçitkale Katliamları ve Pilot Yzb. Cengiz Topel'in şehit edilişinden sorumlu olanlar 1974'te Alaminyo, Muratağa, Sandallar, Atlılar, Taşkent'te yapılan katliamların elebaşları, masum insanları hunharca katledip, buldozerlerle çukurlara gömen EOKA katillerinin yanlarına kâr kalmamalıdır.

EOKA'cı teröristlerin Taşkent katliamından yaralı olarak kurtulan tek Türk Suat Kafadar'ın anlattıklarından yola çıkarak MAKİNİST MAGI, STASİ, MARO, ANDRİKO MELANİ gibi katiller yanında diğer katliamların tanıklarının anlattıkları, yapılan ihbarlar ve suçunu itiraf edenlerin beyanları dikkate alınarak katiller hakkında tutuklama kararı alınmalı ve adalet önüne çıkarılmalıdır.

 Kıbrıs'ta 1955 sonrasında gerçekleşen Rum katliamlarının şahitleri zaman içerisinde açıklamalarda bulunmuş ve EOKA'cı katilleri ifşa etmişlerdir. Bu arada 'kahramanlık taslayan' Türk öldürmeyi övünç kaynağı addeden bazı EOKA'cılar da, kendileri masum insanlarımıza nasıl kıydıklarını anlatmışlardır.

Birçok konudaki ihmaller zinciri neticesinde Rum propaganda mekanizması meydanı boş bulmuş ve Rum tarafını Kıbrıs sorununda haklıymış gibi gösterecek adımlar atmıştır. Bunda da başarılı olunmuştur. Türkiye'nin Kıbrıs'ta işgalci olduğu, Kıbrıs sorununun 1974'te başladığı, Maraş'ın Rum toprağı olduğu, Kıbrıs'lı Türklerin 1963'te isyan bayrağı açarak Kıbrıs Cumhuriyeti'nden ayrıldığı gibi birçok önemli konuda, Türk tarafının zamanında tepki göstermemesi, sessiz kalması ve kendi lobi mekanizmasını kuramaması nedeniyle, Rumlar kendi yalan ve senaryolarını dünyaya kabul ettirmeyi başarmıştır.

Hedefleri belli

Şimdi hedefte kahraman TMT komutanları vardır. Adayı kan gölüne çeviren, Akritas ve İfesto planları ile Kıbrıs Türklerini soykırıma tabi tutarak yok etmeyi hedefleyen EOKA yanlısı Rum Yönetimi, TMT komutanlarını suçlayarak sanki Kıbrıs'taki vahşetin, olan biten dramın sorumlusu onlarmış gibi bir senaryoyu devreye koymuştur.

Maalesef Türk tarafında yine DERİN BİR SESSİZLİK vardır. TMT komutanlarının yargılanmasından sonra sırasıyla Kıbrıs'ta görev yapmış sancaktarlar, bayraktarlar, Cemmat ve Temsilciler Meclisi üyeleri ve diğer önemli makamları yargılama sürecine geçileceğinden hiç şüpheniz olmasın. Rum tarafının rahmetli Dr. Küçük ve Denktaş'ı yargılayıp, hüküm alması ve bu hüküm üzerinden propaganda yapması an meselesidir.

Yazarın Diğer Yazıları