Trabzonspor'da köy berbat!

Atalarımızın; "Görünen köy kılavuz istemez" ile anlatmak istediklerini bile anlamayanların, Trabzonspor köyünün geleceğinin ne halde olacağını tahmin edememeleri doğaldır!

Çünkü, Trabzonspor'da 21'inci yüzyılın başından itibaren olup bitenleri anlamamak mümkün değildir. Trabzonspor'da derken sadece kulüp içini, yönetimde ya da futbol takımını algılamayın.

Trabzonspor camiası, dahası tüm Trabzon gelinen noktada neler yaptıklarını hatırlayabilecek, bu kafayla da gelecekte nelerin daha beterleşeceğini tahmin edecek bir davranış tercihinde uzaklaşmıştır.

Kısacası, Trabzonspor köyünün geleceğinin, böyle giderse geçmişten daha kötü olacağını anlamak için kahin olmaya bile gerek yoktur.

Onun için, Trabzonspor camiası, dahası kimliğinin en önemli markası adına Trabzon, yedisinden yetmişine, bebesinden dedesine, tepeden tırnağa, tabandan tavana kadar, birbirini suçlayan ağızlara kilit vurup, eteklerdeki taşları da döküp, akılları da ayaklardan başlara toplayarak bir araya gelip her bakımdan bu berbat tabloya çare aramalıdırlar.

***

Hangi berbat tablo?

Neresinden başlayalım ki? Ya da hangilerini hatırlatalım ki?

En yakından ve de geride kalan Pazar günkü Başakşehir maçından örnekleme yaparak hatırlayacak olursak, gol atmayı sadece hastane yatağında olması gerekirken sahada yer alan Burak'a bırakan bir kadro!

Üst üste 20 pas yaptıktan sonra, göstere göstere Adebayor'un kafasından kalesine gol olarak gönderilen topu önleyemeyen futbolcular!

Yenilmese de 5 maçtır galip gelemeyen kadronun 6'ıncı maçını kaybedip zirveye yakın yerlerden çok ama çok uzaklaşması ve buna rağmen Rıza Çalımbay'ın, "Ligi çok iyi bir yerde bitireceğiz" açıklamalarına devam etmesi!

Sayısal varlığının, nitelik yokluğunu aratmadığı bir yönetim kurulunun halâ Trabzonspor'u idare etmede ısrarcı davranması!

Anlatmak istediğimiz o ki, Trabzonspor köyünde, çok şeyler değil, neredeyse her şey berbat bir halde.

İşte bu halden kurtulmanın tek çaresi, devrim niteliğinde bir hareket tarzı ile 6 şampiyonluğun yaşandığı yıllardaki ruh ve anlayışla yeniden toparlanmaktır. İlk adımı da tek liste halinde kongreye giderek, milli birlik ve beraberlik yönetimini kurmaktır.

Yazarın Diğer Yazıları