Tuğrul Türkeş: "Cumhur ittifakı dağılacak"

Tuğrul Türkeş: "Cumhur ittifakı dağılacak"
1 Kasım seçimleri öncesi MHP'den istifa ederek AKP'ye geçen Tuğrul Türkeş, katıldığı bir canlı yayında Cumhur ittifakını değerlendirdi. AKP-MHP arasındaki ittifakın dağılacağını söyleyen Türkeş, "Sayın Bahçeli bunu meydanlarda söylüyor" dedi.

1 Kasım 2015 seçimlerinde MHP'den istifa ederek AKP'ye geçen ve bir süre Başbakan Yardımcılığı görevinde bulunan Tuğrul Türkeş, Habertürk'te Kübra Par'ın sunduğu Açık ve Net programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

AKP-MHP arasında kurulan Cumhur ittifakına da değinen Türkeş, ittifakın 24 Haziran seçimlerinin ardından dağılacağını söyledi. Türkeş ''Sayın Bahçeli bunu meydanlarda söylüyor" ifadelerini kullandı.

YENİ ÇÖZÜM SÜRECİ OLUR MU?

"Seçimden sonra yeni bir çözüm süreci olur mu" sorusuna Türkeş, "Anayasa'da değişiklik yaptığımızda cumhurbaşkanlığı sisteminde kısmı değişiklik yapıldı. Türkiye'de siyasi görüşü, inancı, felsefesi ne olursa olsun herkesin birey olarak kendisini bulabileceği yeni anayasal çerçeveyi ortaya koymamız lazım. Onu yaptığınız taktirde birey bazında yapıda 'kökenim, inancım, mezhebim neyim varsa ben bütün bunlarla Türk vatandaşıyım' böyle bir anayasal tarif. Bölge ile ilgili yapısal olarak binaları yapmak çok kolay. Zor görünüyor ama çatır çatır yapılıyor. Gönülleri yapmak çok zor. O kısmı çok zor" cevabını verdi.

MERAL AKŞENER'E ELEŞTİRİ

Cumhurbaşkanı adayı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e ilişkin de açıklamalarda bulunan Türkeş, "Uzun zamandır tanıyorum. Hanımların siyasette olmasından yanayım. Üslubu bir 'Hanım siyasetçi' üslubu değil. Siyasetten götürmek değil katmak lazım. Söylemde yeni hiçbir şey yok. Neden bir siyasi parti çıkmıştır, demek ki halk diğer muhalefet partilerini yeterli bulmamıştır. Yeni siyasi partiler çıkmıştır. Yeni bir şeyler söylemen lazım" diye konuştu.