Türk milliyetçileri görevini yaptı

Sayın okurlarım; Cumhuriyetimizin milliyetçi kanadı, kendilerini siyasi platformda temsil eden ve ülke bütünlüğünün teminatı olan Milliyetçi Hareket Partisi’ne sahip çıkarak 12 Haziran 2011 günü tertiplenen genel seçimlerde, görevlerini yerine getirmişlerdir.
Ne yazık ki bu seçimler, Milliyetçi Hareket Partisi için birçok konuda, zor şartlar altında geçmiş ve Başkanlık Divanı’nın boşalan dokuz üyesinin yerine yeni isimlerin belirlenmesi, yüzde10 barajının aşılması şartının önceliği ve “Türkçülüğe de karşıyım” diyen Recep Tayyip Erdoğan’ın önemli hedefi olmaktan kurtulması konuları, öncelik kazanmıştır.
Neticede Milliyetçi Hareket Partimiz, 12 Haziran 2011 Genel Seçimlerinde yüzde 10 barajını rahatça geçerek AKP’nin geçen eylül ayındaki Anayasa Referandumu’yla birlikte genel seçim gününe kadar gösterdiği bütün engelleri aşmayı başarmıştır.
Bilindiği gibi, 2007 Milletvekili Genel Seçimlerinde, Milliyetçi Hareket Partimiz 35 milyon 828 bin oyun 5 milyon 869 binini alarak, toplam oyun yüzde 14.87’sini elde etmişti.
2009 İl Genel MeclisisSeçimlerinde de, 40 milyon 932 bin oyun 6 milyon 386 binini alarak, toplam oyun yüzde 15.97’sini elde etmişti.
Son defa 12 Haziran 2011 Milletvekili Genel Seçimlerinde ise Milliyetçi Hareket Partimiz, 42 milyon 941 bin 763 geçerli oyun yüzde 13.01’ini elde ederek, 5 milyon 575 bin oy ile, genel seçimlerin barajını geçmiş ve 53 milletvekiline sahip olmuştur.
Sayın okurlarım, Milliyetçi Hareket Partimizin milletvekili sayısı 71’den 53’e düşmüştür ama salt 2007 seçimi baz alınırsa, Milliyetçi Hareket Partimiz, 574 bin yeni seçmen kazanmış gözüküyor. Ancak milletvekili sayısındaki gerilemenin önemli bir bölümü İstanbul, İzmir ve Mersin gibi büyük kentlerde yaşandı. Kayıpların bir bölümü ise özellikle Orta Anadolu’da nüfus azalması nedeniyle milletvekili sayısı düşen illerde ortaya çıktı. 2007 seçimiyle kıyaslandığında Milliyetçi Hareket Partimiz 34 ilde oyunu artırabilmiş, 47 ilde ise gerilemiştir. Marmara, Trakya, Karadeniz ve Orta Anadolu bölgelerinde artış, Ege ve Akdeniz bölgelerinde ise oylarda azalma olmuştur.
Sayın okurlarım, bugünkü yazımda, Türk Milliyetçilik hareketini yarım asra yakın siyasi platformda temsil eden ve büyük Türkçü kardeşim Alparslan Türkeş ve arkadaşları tarafından kurulan Milliyetçi Hareket Partimizin 12 Haziran Pazar günü yapılan Genel Seçimlerdeki durumu beraberce gözden geçirdik.
Genel merkezimizin yöneticilerinin ve genel başkanımızın sıkıntılı günlerdeki davranışlarını ve gayretlerini yakından izledik. Son aylarda ve son günlerde siyasi kuruluşumuzu tercih ederek Cumhuriyetimizin siyasi yapısını büyütmek amacı ile milliyetçi siyasi kuruluşumuzda görev almak amacı ile mesleklerinden ve unvanlarından vazgeçerek, siyasi kuruluşumuza katılan değerli delegelerimize, siyasi kuruluşumuz MHP’nin çeşitli kademelerinde görev yapıp uygulamalarımızı yeterli bulmayıp ayrılan ve tekrar yuvasına dönen kardeşlerimize de teşekkür ederiz.
Artık bütün Türk milliyetçilerine görev düşmektedir. Türk milliyetçileri bugünden sonra görevini yerine getirenlerin yanında, görevini yerine getirmeyenleri de dikkatle değerlendirmelidir. Çünkü Milliyetçi Hareketin, Türk milliyetçiliğinin hizmetinden başka görevi yoktur, bugüne kadar Türk milliyetçilerini siyasi platformda temsil edenlere candan teşekkür ederiz.
Tanrı Türk’ü korusun.

Yazarın Diğer Yazıları