Yönetim kurulu başkanına 300 bin TL ‘huzur hakkı’

Yönetim kurulu başkanına 300 bin TL ‘huzur hakkı’
Filo kiralama şirketi Derindere’de alınan bir karar tartışma yarattı. Yönetim kurulunda alınan karara göre, başkan Özkan Derindere’ye aylık 3oo bin TL huzur hakkı ödenmesine karar verildi. Alınan karar KAP’a bildirildi.

Filo kiralama sektöründe faaliyet gösteren bazı şirketlerin yaşadıkları mali sıkıntılara ilişkin tartışmalar sürerken, sektörün önemli oyuncularından Derindere Filo’da alınan bir karar dikkat çekici. Halka açık konumdaki şirketten, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan bildirime göre şirketin yönetim kurulu başkanı Özkan Derindere’ye aylık 300 bin liralık huzur hakkı ödenmesi kararlaştırıldı. Şirketten yapılan açıklamada ise, Özkan Derindere'nin kâr payı almadığı, kendisine 4 yıldır huzur hakkı ödendiği kaydedildi.

Hürriyet Gazetesinin haberine göre, Derindere Turizm Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ, geçen günlerde yaptığı olağanüstü genel kurulunun ardından alınan kararlara ilişkin toplantı tutanağı KAP’a bildirildi.

Tutanağa göre, Derindere AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Özkan Derindere’ye, 1 Ağustos’tan başlamak üzere aylık 300 bin lira huzur hakkı ödenmesine karar verildi. Genel Kurul’da şirketin yönetimine üç yıllık süre ile seçilen isimler arasında Özkan Derindere’nin yanı sıra Aytekinhan Yıldırıcı ve Harun Çay da seçildi. Tutanağa göre Yıldırıcı ve Çay için herhangi bir huzur hakkı belirlenmedi.

KÂR PAYI ALMIYOR, HUZUR HAKKI ÖDENİYOR

Hürriyet'in haberine ilişkin Derindere AŞ'den yapılan açıklamada ise "Şirket halka açık bir şirket değil. Sayın Özkan Derindere şirketten ayrıca kâr payı almadığı için son 4 yıldır kendisine huzur hakkı ödeniyor. Her genel kurulda huzur hakları yeniden belirlenerek, KAP’a gönderilen açıklamada, zorunlu olarak belirtilmesi gereken önemli bir yükümlülüktür" denildi.