Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Yavuz Selim DEMİRAĞ

Yavuz Selim DEMİRAĞ

Yörük Ali'nin istifası...

"Barut kokan Paşa" olarak bilinen Ali Aydın'ın istifasını öğrenince yüreğim cız etti. Onunla hukukumuz çok eskilere dayanır. Duruşmalarda ve hapishanede yalnız bırakmamaya çalıştım. Özgürlüğünde ise O beni hiç yalnız bırakmadı. Siyasete girişinde teşvikim olduğu için istifasında da çok üzüldüm. İstifa tek taraflı bir tercih olmakla beraber bazen zorunlu durumdur. Erdemdir hatta... Isrardan kaçınmaktır. İnsan en iyi kendisini tanır. Fıtratına uymuyorsa, prensiplerine aykırı ise istifayı tercih eder. Ve elbette zamanlama manidardır. Kimileri başarısız olduğu halde kabullenmeyerek ısrar eder. Bazen bırakıp gitmek en iyisidir. Yörük Ali de bu yolu tercih edip, bir türlü ısınamadığı siyasete veda edip uzun yıllar ihmal ettiği ailesine vakit ayırabilecek artık. Okumayı, seyahat etmeyi ve çok sevdiği yaylalara geri dönecek.

Ali Aydın'ın istifası ne ilk ne de son olacak. Toplumun tüm kesimlerinden destek alıp yola çıkan İYİ Parti beklenenin altında oy almış olabilir. Ancak Cumhuriyet tarihinin en adaletsiz seçimlerinde alınan oy küçümsenmemeli. Bazı kesimlerin "Tek seçimlik parti" algısı en kısa zamanda silinerek çıta yükseltilerek yerel seçimlere hazırlanmalıdır.

Ali Paşa 6 Haziran'da MHP'den Adana 4'üncü sıra milletvekili adayı idi. En çok çalışan o oldu. 1 Kasım seçimlerinde ise aday olmadı. MHP'de olağanüstü kongre talep edenlerin arasında yer aldı. İYİ Parti kurucusu oldu. 24 Haziran seçimlerinde Adana listesinin bu defa üçüncü sırasındaydı. Kazanması garanti gibi görünüyordu. Ancak uygulanan ambargo ve karartma ile İYİ Parti ivme kaybedince 2 vekil çıkarabildi. Ali Aydın'ın liste başında bulunması durumunda üçüncü çıkacağına dair iddialar yerine, FETÖ iftiralarına karşı Ali Aydın ile beraber Fatih Eryılmaz ve Ali Türkşen'in de ilk sıralarda olması gerektiğinin altını çizelim. Fakat olan olmuştur. Geriye dönüş yok. Bir dahaki seçimlerde olumsuzluklardan ders çıkarıp daha isabetli kararlar alınmalıdır.

***

Yörük Ali'nin istifasını değerlendirirken İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayfer Yılmaz'ın istifa haberi geldi. Ayfer Hanım milletvekili adayı olmamıştı. İYİ Parti'nin iktidarında Durmuş Yılmaz ile beraber Türkiye'nin ekonomisini yönetmeye talipti. Hedef yerini bulmayınca daha önce yaptığı gibi geri çekilmesi son derece doğal... Sonuçta siyaset uzun soluklu bir iş... Başarının yanında başarısızlık da söz konusu olabiliyor. Böylesi durumlarda genç ve yeni kadrolara yer açmak için istifa etmek erdemdir. Aydın ve Yılmaz'ın istifalarını böyle değerlendirmekte fayda vardır.

Sayın Meral Akşener'in İYİ Parti'nin kuruluş aşamasındaki toplantılarda "Balyoz kumpası ile hapis yatan Ali Aydın Paşamız da aramızda. Refah-Yol hükümetinin ekonomiden sorumlu bakanı Ayfer Yılmaz da bizimle" sözleri unutulmaz. Henüz 9 aylık parti olmasına rağmen milletvekili yaş ortalaması 57 olan İYİ Parti kadrolarını, gençlerden ve hanımlarla takviye ederek güçlendirmeli. İYİ Parti'de bu zemin hazır. Öncelikle seçimler için boşalan teşkilat yeniden yapılanmalı. Üye kayıtları ile ilçe-il kongrelerine hazırlıklar başlamalıdır. Meral Akşener yeniden yollara düşerek tabandaki moral bozukluğunu gidermelidir. Türkiye için birikmiş enerjinin boşa harcanmasına vatandaşlarımızın gönlü razı olamaz. Memleketin umudunu karartmak yerine umudu yeşertip, diri tutmak için fedakârca çalışmanın zamanıdır.

Kamuoyunda İYİ Parti'den parça koparmaya dahil propaganda hızlanmış olsa da bunun tutmayacağını belirtmeliyim. Sonuçta iyiler kazanır... Vesselam...

Yazarın Diğer Yazıları