Yunan en büyük askeri üssüne Türk topraklarında sahip oldu!..

Aslında 2 flaşlı bir yazı... En sıcak olandan başlayalım;

Gazeteniz YENİÇAĞ'da dün PKK'nın Suriye uzantısı YPG'nin Türkiye sınırına yakın Ayn İsa'da düzenlediği törenle ilgili skandal görüntüleri içeren haberi okudunuz.

Skandalın en büyüğünü haber verelim bu sefer!.. Türk topraklarının içinde  meydana gelen... Aydın Hurşit Adası'nda mevcut Yunan Kara Üssü'ne ilave olarak 7 Eylül 2017'de 1 Yunan Deniz Üssü açıldı. Ayrıca Muğla Ardıççık Adası'nda 27 Eylül 2017'de 1 Yunan Kara Üssü ve 1 Yunan Deniz Üssü açıldı. Türkiye'de konuşlu Yunan Askeri Üslerinin sayısı 13'e çıktı. Yunan Askeri Üslerindeki işgalci Yunan askerlerinin sayısı 5 bini geçti. Peki bu ne demek?.. Yunanistan'ın en büyük askeri üssü Türkiye'de demek. Ayrıca Yunanistan işgal ettiği adalarımızdaki eski nesil silahları yeni nesil silahlarla değiştiriyor ve bu ağır silahları da açık bir şekilde teşhir ediyor.

Eski Millî Savunma Bakanlığı Genel Sekreteri emekli Kurmay Albay Ümit Yalım büyük skandalı belgeleriyle ortaya çıkardı. Ümit Yalım, "Somali'de 30 Eylül 2017'de açılan Türk Üssü ile ilgili haberler, 'En büyük Türk Üssü Somali'de' manşeti ile görsel ve yazılı basında yer aldı. Somali'de 4 kilometrekarelik alanda açılan Türk Üssü'nde 200 Türk askeri görev yapacak. Somali'de, Türk bayrağının dalgalanması ve Türk Üssü'nün açılması stratejik açıdan önemli bir gelişme. Ancak anılan haber tipik bir Halkla İlişkiler çalışması. Çünkü söz konusu haberle, Türk topraklarında Eylül 2017'de yeni açılan Yunan askeri üslerinin üzeri örtülmeye çalışılıyor" dedi.

Ümit Yalım, YENİÇAĞ'a yaptığı açıklamalarına şöyle devam etti;

"Somali Türk Üssü'ndeki askerlerimiz, 4 kilometrekarelik bir alanda görev yaparken sadece Aydın Hurşit Adası'nda konuşlu üslerdeki Yunan askerleri, 100 kilometrekarelik bir alanda görev yapıyor. Somali'deki Türk Üssü'nde  200 Türk askeri görev yaparken Türkiye'deki Yunan Askeri Üslerinde 5 binden fazla işgalci Yunan askeri görev yapıyor.

 Yunanistan, işgal ettiği Türk adalarındaki üs sayısını artırırken bu faaliyetleri ile eş zamanlı olarak adalardaki asker ve ağır silahlarının sayısını da artırıyor.

Yunan ASDEN Adalar Yüksek Komutanı Korgeneral Nikolaos Manolakos, 29 Ağustos 2017'de Aydın Hurşit Adası ve Aydın Eşek Adası'na, 05 Eylül 2017'de de Aydın Bulamaç Adası ve Muğla Kalolimnoz Adası'na giderek egemenlik, bayrak ve silah gösterisi yaptı.

Aydın Hurşit Adası'na yerleştirilen uçaksavar silahları, Türkiye'ye yönelik tehdidin ne kadar büyük olduğunu gösteriyor.

...

Hurşit Adası'ndaki eski nesil toplar değiştirilerek yerine 105 mm.lik Çekili Obüs bataryaları yerleştirilmiş. Silahların namlusu Aydın'a yönlendirilmiş.

...

Adaya yerleştirilen zırhlı araçlar da dikkat çekiyor.

...

 Aydın Eşek Adası'na yerleştirilen SAT Komandoları ile Türkiye'ye açık mesaj veriliyor. Yunan SAT Komandolarının, Türkiye'ye yönelik olarak yapılacak çıkarma harekâtı için görevlendirildiği açık bir şekilde görülüyor. Yunanistan'ın, adalardan sonra Anadolu topraklarını da işgal etmek için hazırlık yaptığı anlaşılıyor. Yunan Aydın Eşek Adası'na da 105 mm.lik Çekili Obüs Bataryaları ve 81 mm.lik Havan silahları mevzilendirilmiş durumda."

...

Aydın Bulamaç Adası ve Muğla Kalolimnoz Adası'nda da askeri yığınaklanma açık bir şekilde görülüyor.

Bahçeli Ovaköy'ü reddetmiş

Lafla plaka sayımızı durmadan artıran MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin gerçek yüzü bir kez daha ortaya çıktı. Bahçeli, ANASOL-M Hükümeti sırasında TSK'dan gelen Irak sınırında yeni kapılar açalım teklifini reddetmiş. Ümit Yalım'ın bu konuyla ilgili açıklaması da şöyle;

"Devlet Bahçeli, Kuzey Irak Referandumu sonrasında, 82 Kerkük, 83 Musul söylemleri ile birlikte en az 5 bin ülkücü gönüllünün Türkmenlerin mücadelesine katılmak üzere hazır bekletildiğini vurguladı. Ancak Devlet Bahçeli 35 İzmir, 09 Aydın ve 48 Muğla İl sınırları içinde bulunan 5 bin işgalci Yunan askerini görmezden geliyor. Devlet Bahçeli, Musul ve Kerkük söylemleri konusunda da samimi değil. Çünkü Ovaköy Hudut Kapısı Projesi 57. Hükümet döneminde de reddedilmişti. Bahçeli 57. Hükümette Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı olarak görev yapıyordu. Yani Ovaköy Hudut Kapısı'nın açılmasını reddedenler arasında Devlet Bahçeli de var."

Yazarın Diğer Yazıları