Mobil vergi daireleri geliyor

Mobil vergi daireleri geliyor
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, havalimanları, araç muayene istasyonları ve tapu müdürlükleri gibi bir çok yere kiosk tarzında ödeme terminalleri kuracaklarını belirterek, bu sayede vatandaşların başka bir yere gitmeden vergi ve cezalarını ödeyebileceklerini bildirdi.

Şimşek, “Bu sayede ’vergini öde, öyle gel’dönemi sona erecek” dedi. Bakanlık, “Ödeme Terminali Projesi” için çalışmalarına başladı. Şimşek, havalimanları, araç muayene istasyonları, tapu müdürlükleri, ticaret ve sanayi odalarında işi olanların, buralardaki işlemlerinden önce varsa vergi borçları ve cezalarını ödemiş olmaları gerektiğini söyledi. Yurt dışına seyahat edeceklerin veya ev alacakların ise öncelikle ilgili harçları ödemelerinin zorunlu olduğunu anlatan Şimşek, söz konusu ödeme işlemi için yeni bir kolaylık getireceklerini ifade etti. Hayata geçirecekleri yeni projeyle önemli bir sıkıntıya son vermiş olacaklarına dikkati çeken Şimşek, Bakanlık olarak bu konudaki araştırmalarının devam ettiğini bildirdi.

Teknoloji devrede
Teknolojiyi, her alanında kullanmak ve bu sayede daha etkin, daha hızlı ve daha verimli hizmet vermek istediklerini anlatan Şimşek, sözlerini şöyle tamamladı: “İşte bu düşünceyle Gelir İdaresi Başkanlığı nezdinde, ödeme kanallarının çeşitlendirilmesine yönelik yapılan çalışmalardan biri de Ödeme Terminali Projesidir. Bu proje ile ihtiyaç duyulan mekanlara koyacağımız kiosk tarzında cihazlar üzerinden Gelir İdaresi Başkanlığı İnternet Vergi Dairesi’ne erişilmesi sağlanacak ve borç sorgusu ve bu sorgu sonrasında borç bulunması ve bu borcun ödenmek istenmesi halinde de cihaz üzerindeki Sanal POS’la ödeme yapılabilmesi mümkün olacak.”