"Modeste'nin Galatasaray'a transferi mümkün"

"Modeste'nin Galatasaray'a transferi mümkün"
Anthony Modeste'nin menajeri, FIFA kurallarına uygun bir fesih yapmaları sebebiyle oyuncusunun Galatasaray'da forma giyebileceğini söyledi.

Bafetimbi Gomis'in Al Hilal'e satılmasının ardından Anthony Modeste'yi gündemine alan Galatasaray, oyuncunun Çin kulübü Tianjin Quanjian ile sözleşmesini tek taraflı feshetmesi sebebiyle transferi gerçekleştirmemişti.

Radyospor'a konuşan Modeste'nin menajeri Mendy, "Biz FIFA şartlarına uygun olarak fesih yaptık bu sebeple Modeste'nin Galatasaray'a transfer olması halinde ligde forma giyebilmesi için hiçbir engel yok" dedi.

Fransız golcünün ardından Beşiktaş'ın Brezilyalı yıldızı Vagner Love için transfer görüşmelerinde bulunan sarı kırmızılılar, yeni sezona forvet transferi yapamadan girmişti.

MODESTE OYNAYABİLİR Mİ?

Konuyla ilgili Fanatik gazetesine açıklamalarda bulunan spor hukukçusu Sami Dinç: "Türkiye Futbol Federasyonu, önceden ilan etmiş olduğu transfer ve tescil dönemleri dışında yeni bir transfer tesciline izin vermemektedir. FIFA Futbolcuların Statüsü ve Transferi Talimatı’nın 6.1. maddesi ile FIFA, Yerel Federasyonları sözleşmesi transfer ve tescil dönemi sona ermeden önce, sona ermiş olan futbolcuların transfer ve tescil dönemi dışında da tescil işlemini gerçekleştirebileceği hususunda yetkilendirmiştir. Ancak bu yetkilendirme, Yerel Federasyonlar bakımından bir yükümlülük değil, tam aksine bir takdir hakkıdır. Buna göre, isteyen Yerel Federasyon, FIFA’nın söz konusu yetkilendirmesine binaen sözleşmesi ilan edilmiş olan transfer ve tescil döneminin sona ermesinden önce sona eren futbolcuların, transfer ve tescil dönemi dışında da tescilinin gerçekleştirilebileceğine dair düzenleme yapmakta serbesttir. TFF Statüsü ile TFF Profesyonel Futbolcuların Statüsü ve Transferleri Talimatı’nda ise böyle bir düzenleme yapılmamıştır. Dolayısıyla mevcut hukuki durum dikkate alındığında, Türkiye Futbol Federasyonu’na bağlı bir kulübün, ülkemizde 2018/2019 futbol sezonu birinci transfer ve tescil döneminin sona erdiği 31 Ağustos 2018 tarihinden sonraki bir tarihte, sözleşmesi transfer ve tescil dönemi sona ermeden önce sona ermiş olan bir futbolcunun transferini tescil ettirebilmesi mümkün değildir."  ifadelerini kullandı.