Erdoğan'ı ikna edip bizi emekli etti, yerimize katiller geldi. Montrö'yü savunduğu için yargılanan Amiral mahkemede açıkladı

Erdoğan'ı ikna edip bizi emekli etti, yerimize katiller geldi. Montrö'yü savunduğu için yargılanan Amiral mahkemede açıkladı
Montrö Sözleşmesi ile ilgili bildiri yayınladıkları gerekçesiyle haklarında dava açılan 103 emekli amiralden Ali Sadi Ünsal, bugün gerçekleşen savunmada Necdet Özel için "Erdoğan'ı ikna edip bizi emekli etti, yerimize katiller geldi" ifadesini kullandı.

Kamuoyunda emekli amiraller bildirisi olan açıklamayla ilgili olarak 103 sanık hakkında, "Anayasal düzene karşı suç işlemek için anlaşma" suçundan 3 yıldan 12 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Bugünkü celse Ali Sadi Ünsal''in savunmasıyla başladı.

Ali Ünsal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli''nin açıklamalarına iddianamede yer verilmesini eleştirdi ve, "2004''te tüm general ve amirallere, ''hükümeti uyarın'' mektubu yazan kendisidir" dedi.

Ali Ünsal, kumpas sürecine ilişkin "Tahliye olduğumuzda 6 general/amiral kalmıştık. Necdet Özel, Erdoğan''ı ikna edip bizi emekli etti. Yerimize katiller geldi. Cezaevinde yatan, mesleğini kaybeden benim. Tabii ki, bu duyuruya hassasiyetimi yansıtacaktım" diye konuştu.

Ayrıntılar geliyor...

İlgili Haberler