Moskova Otomobil Fuarı

Moskova Otomobil Fuarı
Bir süredir ara verilen otomobil fuarları için yeni mevsim başladı. Geçtiğimiz hafta Moskova’da açılan fuar, otomobil tutkunlarının hasretini dindirdi. Fuar, 9 Eylül Salı günü kapılarını kapatacak.

Dünyaca ünlü otomobil markalarının bir sır gibi sakladıkları yeni modeller, geçtiğimiz hafta otomobil tutkunları ile buluştu. 

Son model lüks markalardan antika araçlara kadar pek çok modelin sergilendiği Uluslararası Otomobil Fuarı Moskova’da gösterişli bir törenle başladı. Dünya’nın değişik ülkelerinden otomobil meraklıları fuarda bir araya geldi. 100’e yakın firmanın yer aldığı fuarda Bentley, Mansory, Porsche, Rolls Royce gibi değerleri milyon dolarlarla ölçülen dünyanın en lüks araçları boy gösteriyor. Fuarda teşhir edilen son model lüks markalar kadar, antika araçlar da ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. Rusya’nın başkenti Moskova’da devam eden Uluslararası Otomobil Fuarı, yarın akşam sona erecek. 
Fuardaki araçlardan Audi RS 5, Porsche Macan Turbo, Mini Cooper Clubman ve Subaru XV modellerin özellikleri şöyle: 
Audi RS 5:
RS 5’in zarafetle parlayan gergin gövdesi, bir atletin kişiliğini açığa çıkartıyor. Yumuşak tavanlı akustik tenteli açık versiyonda RS 5 size gerçek bir cabriolet deneyimi sunuyor. 
Doğrudan yol yüzeyine uygulanan motor gücü: RS 5 bunu, kendinden kilitli taç dişlili merkezî diferansiyelli efsanevi quattro dört tekerlekten çekiş sisteminin yeni gelişim aşaması ile başarıyor. Burada sürüş torku, hangi aks daha iyi çekişe sahipse o aksa yönlendirilir. Dinamik Sürüş Kontrollü (DRC) RS spor süspansiyon plus baştan sona mükemmel bir yol tutuş sağlar.
Porsche Macan Turbo
Macan Turbo, kompakt SUV sınıfındaki en güçlü araç olduğunu gösterecek. Bir Porsche modelinde ilk defa kullanılan benzersiz 400 hp motor gücüne sahip 3,6 litre hacimli V6 biturbo benzinli motoru, ile aracı 0’dan 100 km/h hıza 4,8 saniyede ulaşmasını sağlıyor. Sport Chrono paketi ile, bu süreyi 4,6 saniyeye kadar düşürmek mümkün. Azami hızı 266 km/h olsa da, Macan Turbo sadece 9,2 ila 8,9 litre/100 km gibi düşük bir NEDC yakıt tüketimi değerine sahip ve bu değer 216 ilâ 208 g/km arasında bir CO2 emisyonuna karşılık geliyor.
Mini Cooper Clubman
Büyüyen boyutlarına rağmen; markanın eski sevimliliğinden ve sportifliğinden hiçbir şey kaybetmeyen Clubman S, Mini severleri bir kez daha kalbinden vuracak. Kapıları oyuncak gibi. Clubman üretilmeden önce kulaktan kulağa dolaşan ve markanın bir station wagon üreteceği söylentisi; özellikle Mini’nin fanlarının çok canını sıkmıştı. Uzayan şasi, hiçbir şekilde Mini çizgisini bozmamış. Ancak yan yana koyduğunuzda standart Cooper ile arasındaki boy farkını hissedebileceğiniz Clubman, bu farklı öyle bir şekilde yok etmiş ki şaşmamak mümkün değil.