Ünlü markanın şampanyasında ekstazi paniği

Ünlü markanın şampanyasında ekstazi paniği
Federal Gıda Ajansı (FAVV) Moët & Chandon markasının içerisinde ikinci kez ekstazi maddesi bulunmasından dolayı içki tüketicilerini uyardı. Yetkililer, müşterileri ünlü şampanya markasının ürünlerini, içerdiği maddeden dolayı almamaları konusunda uyardı.

Uyarı üstüne uyarı yapılıyor

OdaTV''nin haberine göre, üç litrelik Moët & Chandon Ice Imperial içki şişelerinde uyuşturucu madde tespit edildiği ve ürünlerin pek çok satış noktasında satıldığı açıklandı.

Belçikalı yetkililer tarafından Cuma günü yapılan açıklamada, Moët & Chandon markasının Belçika''daki belirli satış noktalarında çevrimiçi olarak satıldığın söyledi. Yetkililer, müşterileri ünlü şampanya markasının ürünlerini, içerdiği maddeden dolayı almamaları konusunda uyardı.

Üç litrelik Moët & Chandon Ice Imperial içki şişelerinde uyuşturucu madde tespit edildiği ve ürünlerin pek çok satış noktasında satıldığı açıklandı. Yetkililer ürünlerin alınmaması konusunda müşterileri uyardı.

Şişelerde  MDMA (ekstazi) maddesinin bulunduğunu söyleyen yetkililer içki alan kişileri uyardı ve ünlü markanın içkilerini tüketmemelerini söyledi.

İKİNCİ KEZ UYUŞTURUCU MADDE 

Şubat ayında, Hollanda ve Almanya''da birkaç kişinin ünlü markanın şampanyasını içtikten sonra şişedeki maddeden etkilendikleri ve hastaneye kaldırıldıkları açıklanmıştı.

Gıda Ajansı, ikinci ekstazili şişeler hakkında henüz bir vaka olmadığını söylese de ürünlerin hiçbir şekilde tüketilmemesi konusunda alıcıları uyardı. Şişelerin dışında anormal bir şey olmadığı ancak dökerken içindekilerin köpürmediği, farklı bir renk ve kokuya sahip olduğu ifade edildi. Uyuşturucuların şampanya şişelerine nasıl geldiği bilinmiyor.

EKSTAZİ NEDİR

Ekstazi ya da Ecstasy, vücudun mutluluk hormonu olan serotoninin olağandan fazla salgılanmasına sebep olan uyuşturucu bir madde. Birçok tehlikeli yan etkisi olan madde, insanlarda fiziksel ve psikolojik bağımlılık yaratır.

İlgili Haberler