MSB'den sonra CHP de Sezgin Tanrıkulu'nu kınadı. Mehmetçik'e iftira atmıştı

MSB'den sonra CHP de Sezgin Tanrıkulu'nu kınadı. Mehmetçik'e iftira atmıştı
Katıldığı canlı yayın programında TSK'ya iftiralar savuran CHP’li Sezgin Tanrıkulu’na kendi partisinden kınama geldi.

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu katıldığı bir televizyon programındaki Türk Silahlı Kuvvetleri'ne iftiralar savurdu. Tepki çeken sözlerin ardından konuyla ilgili Cumhuriyet Halk Partisi'nden açıklama geldi. CHP Sözcüsü Faik Öztrak tarafından yapılan açıklamada, "Tanrıkulu'nun ifadeleri kabul edilemez" denildi. Öztrak, şunları söyledi:

Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun, milletimizin gözbebeği Türk Silahlı Kuvvetleri’ni töhmet altında bırakan ifadeleri kabul edilemez.

Bu konu yetkili organlarımızda görüşülecektir.

chp-faik-oztrak-tanrikulu-aciklamasi.jpg

"BU İFTİRALARI ATANLAR GAFLET VE DELALET İÇİNDEDİR"

Sezgin Tanrıkulu'nun iftiralarıyla ilgili Milli Savunma Bakanlığı da açıklama yaptı. Bakanlığın sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Asil milletimizin bağrından çıkan kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, ülkemizin huzur ve güvenliği ile bölgemizin, dünyanın ve tüm insanlığın barış ve istikrarına katkı sağlamak için tüm terör örgütlerine karşı büyük bir özveri ve fedakarlıkla mücadele etmektedir.

Mehmetçiğin tüm faaliyetleri uluslararası hukuka uygun, tüm dünyanın gözü önünde ve şeffaf bir şekilde icra edilmektedir.

Buna rağmen terör örgütlerinin insanlık dışı saldırılarına tepki koyamayanlar terör örgütünün farklı konulardaki alçakça yalanlarına sahiplenerek kahraman ordumuza iftira atmaya çalışmaktadırlar. Bu iftiraları atanlar, bunlara alet olanlar en hafif tabiriyle gaflet ve delalet içindedirler.

Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, tüm bu hezeyanlara ve kara propaganda çabalarına rağmen dün olduğu gibi bugün de terör örgütlerine karşı mücadelesini uluslararası hukuk ve milli, manevi, insani değerlerimiz çerçevesinde azim ve kararlılıkla sürdürmektedir, sürdürecektir.

msb.jpg

SEZGİN TANRIKULU HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca; Mustafa Sezgin Tanrıkulu hakkında, katıldığı TV programındaki sözleri nedeniyle ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçlarından soruşturma başlatıldı. Soruşturmayla ilgili kamuoyuna yapılan açıklamada şu ifadeler kaydedildi:

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca; Cumhuriyet Halk Partisi Diyarbakır Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu hakkında, 08/09/2023 tarihinde bir TV kanalında yayınlanan programın canlı yayınına telefonla bağlanarak yapmış olduğu yorumlarından dolayı 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 301. Maddesinde düzenlenmiş olan “Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin Kurum ve Organlarını Aşağılama” ve “5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 216. Maddesinde düzenlenmiş olan “Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama” suçlarından soruşturma başlatılmıştır.

NE DEMİŞTİ?

Sezgin Tanrıkulu dün akşam katıldığı tv100 canlı yayınında TSK'ya iftiralar savurmuştu. Tanrıkulu, "TSK'nın yaptığı her şey eleştiriden azade değil. Biz milletvekiliyiz, bunları sorgularız. 15 köylüyü helikopterden atan TSK değil mi? Biz eleştirel yaklaşırız. Soru sorarız, doğru olup olmadığını sorarız, TSK üzerinden bu tür şaibelerin kalkması amacıyla bunu sorarız. 40 yılda her şeyi doğru yapsaydı Türkiye bu durumda olmazdı. AİHM kararı orada, 15 tane köylü, kim attı? Bu kadar köyü yaktı?" ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler