Müftü Yardımcısı'ndan çarpıcı yılbaşı açıklaması!

Müftü Yardımcısı'ndan çarpıcı yılbaşı açıklaması!
Çorum İl Müftü Yardımcısı Adnan Zeki Bıyık, yeni yıl öncesi dikkat çeken açıklamalar yaptı. “Hindi yiyin ama kul hakkı yemeyin” diyen Bıyık, “Torpil yapmayı dinine aykırı görmeyenin dini İslam değildir” ifadesini kullandı.

Cuma ŞAHİN / YENİÇAĞ

Yeni yıla girmeye saatler kala, Çorum İl Müftü Yardımcısı Adnan Zeki Bıyık çarpıcı açıklamalarda bulundu. "Hindi yiyin ama kul hakkı yemeyin” diyen Çorum İl Müftü Yardımcısı Adnan Zeki Bıyık, "torpil” denilince tüyleri diken diken olduğunu belirterek,  “Torpil yapmayı dinine aykırı görmeyenin dini İslam değildir” ifadesini kullandı. 

MAKAMLARIN KÖTÜYE KULLANILMASI

Bıyık sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Allah kuluna mevki de verir makam da verir ama sorar ne yaptın diye. Mevkisini, makamını kötüye kullananların, torpille eşe dosta iş verenlerin, hak edenin ise hakkına yüz çevirenlerin hesap yeri cehennem olacaktır. Herkes harıl harıl ahiretini hazırlıyor. Kimi hak yolunda, kimi şer."

Her sene yılbaşında birçok vaiz, müftü ve ilahiyat hocasının ekranlarda ya da gazetelerindeki köşelerinde “Yılbaşında Hindi Yemeyin” dediklerini ifade eden Bıyık, "Bunu demelerinin sebebi hindi yemenin normal zamanlarda günah olduğu için değil de 'gavura benzersek onlar gibi oluruz' düsturuna dayanmaktadır. Belirtmek isterim ki Noel ayrı bir şey yılbaşı ayrı bir şey. Noel 25 Aralık tarihinde Hristiyanların kutladığı bir bayramdır. Onlar ya Noelde ya da yılın son gecesinde hindi yiyorlarmış, onun için biz Müslümanlar da o gece hindi yersek onlara benzermişiz. Yıllarca toplumumuza bu anlatıldı." ifadelerini kullandı.