İçinden 14 bin 900 TL çıkan cüzdanı sahibine teslim etti. Aldığı ödül mest etti

İçinden 14 bin 900 TL çıkan cüzdanı sahibine teslim etti. Aldığı ödül mest etti
Muğla'da yürürken gördüğü cüzdanın içinde 14 bin 900 TL bulan Ercan Çetintaş, sahibinin bulunması için soluğu polis merkezinde aldı. Polisler yaptıkları araştırma sonucu cüzdanın dersane çalışanı Seda Göncü olduğunu tespit etti. Göncü, “Duyarlılığından ve dürüstlüğünden dolayı Ercan beye çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun” demesi genç adamı mest etti. Çetintaş da "Haram lokma bizim boğazımızdan geçmemeli" dedi.

DHA’nın haberine göre, büfe işlettiklerini belirten Göncü, “Cüzdanda büfenin kredi kartı borcunu yatıracağım para vardı. Eğer bulunmasaydı benim için çok ciddi bir maddi kayıp olacaktı. Duyarlılığından ve dürüstlüğünden dolayı Ercan beye çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun.” dedi.

Cüzdanı sahibinin bulunması için emniyete götürüp teslim ettiğini ifade eden Ercan Çetintaş ise, “Polis ekipleri sağ olsunlar paranın sahibini hemen buldular. Kendisine teslim ettik. Mutluyum. Türk milleti ve Müslüman bir halk olarak haram lokma bizim boğazımızdan geçmemeli. Başkalarının ihtiyacı olan paraları geri teslim etmeliyiz” diye konuştu.

Öte yandan Bursa’da bu sabah evinden simit almak için çıkan Nizamettin Kaya, Yıldırım ilçesi Kurtuluş Caddesi''nde yürürken çanta buldu.

Açtığı çantada para ve ziynet eşyası olduğunu görünce de polise haber verdi.

Gelen polis ekipleri, çantada 81 bin lira değerinde ziynet eşyası ile 2 bin 865 lira olduğunu belirledi.

Öğle saatlerinde ise, Rıdvan-Hacer Baskın çifti, Yıldırım Beyazıt Polis Merkez Amirliği’ne başvurarak, çantalarının kayıp olduğunu bildirdi.

Yapılan incelemenin ardından çanta, çifte teslim edildi.